Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Excuses van de koning voor het slavernijverleden van Nederland

Heinen Delfts Blauw draagt steentje bij aan historisch moment

Een historisch moment: De koning die excuses maakt voor het slavernijverleden van Nederland. Op zijn jas zit een speldje van een Kabra masker, een Afrikaans vooroudermasker, met Delfts blauwe decoratie. Ook hebben de koning en koningin een klein beeldje met hetzelfde ontwerp gekregen. Een porseleinen zoutvaatje met het Kabra masker, dat samensmelt met het onderstel van een 17e eeuws Delfts blauwe dekselvaas.



Dit kunstwerk ‘Kabra Blauw’ staat symbool voor het samenkomen van twee culturen die een pijnlijke historie delen, maar toch verbroedering zoeken. Heinen Delfts Blauw mocht meewerken aan dit kunstproject, ontworpen door Boris van Berkum in samenwerking met wintipriesteres Marian Markelo. Ook hebben ze twee grote versies van dit beeld gemaakt, die handbeschilderd zijn door hun meesterschilder Diana van Zeijl. Deze pronkvazen zijn door Museum Boijmans Van Beuningen gekocht voor de museumcollectie.



Meer informatie:
Heinen Delfts Blauw
Industrieweg 7
3881 LB Putten
+31 (0)85 330 1199
[email protected]
www.heinendelftsblauw.nl

Publicatiedatum: