Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Retailer Miniso wil 600 winkels openen

De Chinese retailer Miniso heeft aangekondigd 1000 nieuwe winkels te openen, waarvan 400 in China en 600 in het buitenland, meldt The Financial Times. Dit is de eerste keer dat het Chinese bedrijf een sterkere groei in het buitenland voorspelt dan in eigen land. Een zwakke binnenlandse vraag zou de reden zijn. Dat schrijft Gondola.be.Miniso biedt een breed scala aan producten, van snacks en drankjes tot schoonheidsproducten, mode, elektronica en huishoudelijke artikelen. Het bedrijf heeft ook licentieproducten van bekende merken als Marvel, Hello Kitty en Disney, die een aanzienlijk deel van de omzet vertegenwoordigen. Sinds de oprichting in 2013 heeft de Chinese retailer bijna 2.500 winkels wereldwijd geopend, voornamelijk in Aziƫ, en ongeveer 4.000 in China.

Miniso lijkt vandaag een nieuwe koers in te slaan. Volgens de financieel directeur, Eason Zhang, belemmert de zwakke binnenlandse vraag de groei van het bedrijf. Aan de andere kant wordt de groei van het bedrijf in het buitenland gestimuleerd door de lagere productiekosten in Chinese fabrieken. Hierdoor wordt Miniso concurrerender op de internationale markt, en het bedrijf verwacht dat de buitenlandse markten in de komende jaren goed zullen zijn voor meer dan de helft van de omzet. Vorig jaar was de verkoop in het buitenland goed voor 35% van de omzet. Echter, de recente handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten kunnen dit uitbreidingsplan in gevaar brengen.

Meer informatie:
Miniso
www.miniso.nl

Publicatiedatum: