Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In het kader van het honderdjarige Rietveld Schröderhuis

Studio Kars en Boom onthullen tweede serie van honderd unieke prints

In het kader van het honderdjarige Rietveld Schröderhuis onthult Studio Kars en Boom woensdag 15 mei 2024 een tweede serie van honderd unieke prints. Op deze dag is de officiële opening van het jubileumprogramma met onder andere een markt rondom het huis. Dit na, naar eigen zeggen, 'succes van de eerste serie' die uitkwam in februari 2024 die binnen een week was uitverkocht. Deze speciale serie is ontworpen als eerbetoon aan het iconische architecturale werk van Gerrit Rietveld en Truus Schröder.

De honderd unieke prints symboliseren een geabstraheerde weergave van de details van het huis, als een poëtische representatie van de ervaring tijdens een wandeling door het Rietveld Schröderhuis. Elke print nodigt de kijker uit om de nuances en subtiliteiten van het huis te ontdekken. Studio Kars + Boom is geïnspireerd door de speelsheid van het huis, maar tegelijkertijd ook de functionaliteit. Deze twee elementen zijn vertaald in de printserie.


Rechts het Rietveld Schröderhuis.

Met respect voor de honderdjarige geschiedenis van het Rietveld Schröderhuis heeft Studio Kars + Boom niet alleen een artistieke ode gecreëerd, maar ook de filosofie van Rietveld omarmd dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen. De serie, bestaande uit 100 unieke prints, is digitaal gedrukt en voorzien van een handgeschreven signatuur en preegstempel, waardoor elke print een uniek en betaalbaar kunstwerk wordt.

Kevin Kars, benadrukt de toegankelijkheidsvisie van Rietveld en Truus Schröder: "Zij geloofde sterk in de toegankelijkheid van zijn werk voor het grote publiek. "Met deze serie prints willen we die visie in ere houden en liefhebbers de mogelijkheid bieden om een uniek stukje erfgoed in huis te halen." Deze visie sluit naadloos aan bij de visie van Studio Kars + Boom over de nood van de toegankelijkheid van kunst en design.

Studio Kars + Boom is verheugd over de samenwerking met het Rietveld Schröderhuis. Deze prints zullen binnenkort in de museumwinkel bij het huis beschikbaar zijn, waardoor liefhebbers de mogelijkheid krijgen om een uniek stuk van het Rietveld Schröderhuis in huis te halen.

Over Studio Kars + Boom
Kevin Kars en Cynthia Boom, het creatieve duo achter Studio Kars + Boom, zijn gepassioneerd in het creëren van illustratieve objecten, prints en installaties die zowel uitnodigen tot spelen als tot verwondering. Ze halen hun inspiratie uit diverse landschappen, zowel landelijk als stedelijk, en laten zich leiden door de schoonheid en diversiteit van de wereld om hen heen.

Ze geloven in de kracht van toegankelijkheid, en zij streven ernaar om kunst/ design te laten doordringen in alle lagen van de samenleving. Toegankelijkheid in kunst betekent niet alleen fysieke toegang tot galeries en musea, maar ook het wegnemen van barrières op cultureel, economisch en educatief gebied. Zij zetten zich in om kunst te demystificeren en het te presenteren als een universele taal die iedereen kan begrijpen en waarderen. Kortom, de toegankelijkheid van kunst/ design is een cruciale pijler voor een inclusieve samenleving waarin kunst niet langer een privilege is, maar een gedeelde ervaring die de menselijke geest verrijkt en verbindt.


Naast hun zakelijke samenwerking vormen Kevin Kars en Cynthia Boom ook een gezin met twee kinderen en een hond. Het zien van hoe hun eigen kinderen spelen en op een natuurlijke manier omgaan met de wereld om hen heen, dient als een constante bron van inspiratie voor hun werk. Ze begrijpen uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om ruimte te bieden aan verbeelding, avontuur en ontdekking, zowel in de privésfeer als in de openbare ruimte.

Meer informatie:
Rietveld Schröderhuis
[email protected]
www.rietveldschroderhuis.nl

Publicatiedatum: