Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meest gelezen artikelen op Wonen360 in het afgelopen jaar

Dit is de top 3 van november en december!

In de dagen voor kerst blikt de redactie terug op 2019. In de afgelopen twaalf maanden verschenen meer dan 3500 artikelen via ons nieuwsplatform. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met dinsdag 24 december zetten we ze op een rijtje.

Vandaag (maandag 23 december) deel 6: de Wonen360 top 3 van november en december 2019.

In november eindigde het artikel "We zijn aan het vervellen" op de derde plaats. Het was een uitspraak van Edward Vervisch van Copahome. De manager van het familiebedrijf uit Kortrijk had niet te lang op het strand van Knokke gelegen, maar zijn bedrijf maakt een heuse metamorfose door. De 35 jaar oude start-up heeft zichzelf na een uitdagende periode opnieuw uitgevonden. Zo is in Servië onder de paraplu van Copahome productiebedrijf Talent4Blinds (T4B) in gebruik genomen. Dat betekent geen tussenschakels meer en biedt als totaalproducent volop groeimogelijkheden. Het bedrijf produceert al 35 jaar maatwerk in raamdecoratie met als grootste productcategorieën rol- en vouwgordijnen en horizontale en verticale jaloezieën. 

Edward Vervisch (links) met zijn vader Patrick.

Het Belgische bedrijf in binnenzonwering en raamdecoratie maakt een forse stap voorwaarts door de hoogwaardige producten tegen een veel lagere kostprijs te produceren dan voorheen, waardoor de winkelier en uiteindelijk ook de consument spekkoper is. "Voorheen kochten we de houten en aluminium jaloezieën in China, maar hier hadden we problemen met lange levertermijnen en geen invloed op wat er wel of niet in de collectie zat. Door de aangepaste prijs-kwaliteit zijn we opeens voor veel retailers een interessante partij geworden. Op de onlangs gehouden InCoDa presenteerden we de nieuwe collectie plissé & doupli Favo. Vooraf hadden we bepaalde verkoopdoelen gesteld, maar daar zijn we nu al ruimschoots overheen”, vertelt Edward, die als vierde generatie voor een behoorlijk frisse wind zorgt die Copahome geen windeieren legt.

Daniël Nijdam is eigenaar van Nijwie Furniture en Le Chair Int.

Sinds een maand of vier heeft ons nieuwsplatform de populaire rubriek In het Glazen Huis, waarin mensen uit de interieurbranche wat vragen worden voorgelegd die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven. Half november was het de beurt aan Daniël Nijdam. Hij is eigenaar van Nijwie Furniture en Le Chair International, bedrijven die naast private en white label producten ook het merk MySons voert. Zijn inkijkje was goed voor de tweede plaats.

Table du Sud B.V. uit Heeze haalde een omzet van € 3,1 mln, een groei van 215%. Het bedrijf heeft 30 werknemers in dienst.

Op de eerste plaats in november eindigde het artikel 'Vier firma's uit meubel- en interieurbranche op lijst 100 snelst groeiende Nederlandse bedrijven'. Vier ondernemingen uit de branche verwierven een plekje in de lijst van 100 snelst groeiende Nederlandse bedrijven van 2019, samengesteld door Het Financieele Dagblad. Table du Sud B.V. is de hoogst genoteerde, gevolgd door La Tenda BV, Mauron Kantoormeubelen BV en Euro Furniture Import BV. Om in deze lijst te komen, zijn omzetgroei, personeelsgroei en winstmarge van belang, zo meldt het artikel.Het nieuws dat De Woonindustrie in december drie nieuwe exposanten had aangetrokken, leverde het interieurcentrum de derde plaats op in de lijst meest gelezen artikelen van december. De bedrijven die de gelederen komen versterken zijn Nouvion, Rogon Products (met Dutch Decor) en de Dutch Decoration Group, met Dyreskinn en Plaank. Jan Hogenkamp, die de dagelijkse leiding in handen heeft, laat weten blij te zijn met deze drie gerenommeerde bedrijven die dus een showroom in De Woonindustrie betrekken. 

'Ruziënde collega's meubelfabrikant voor rechter' was goed voor de tweede plaats in december. Twee mannen werken al zeventien jaar probleemloos als collega's bij een Osse meubelfabrikant. Toch ontstaan er enkele barstjes die er uiteindelijk toe leidden dat ze elkaar met lijmspuiten op het hoofd slaan. Het gevolg is dat ze zich voor de rechter moesten verantwoorden.

De eerste plaats in december is voor het artikel 'Samenwerking interieurontwerpers is officieel beklonken'. Verschillende ontwerpers en architecten werken al enige tijd samen, maar hebben zich nu gegroepeerd onder de naam Samenwerking TopInterieurOntwerpers. Doordat ze verspreid werken over Nederland, van Friesland tot Limburg, vormen ze een deskundig platform. Daarom besloten ze om de krachten te bundelen en een coöperatie op te richten, met als doel een grotere markt op het gebied van interieuradviezen te kunnen bedienen, meldt het best gelezen artikel van deze maand. 

Dinsdag 24 december verschijnt het laatste van in totaal 7 delen in de serie 'Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar'. Dan is het de beurt aan de top 5 van 2019.

Eerder deze week verschenen:
- Deel 5: september en oktober
- Deel 4: juli en augustus
- Deel 3: mei en juni
- Deel 2: maart en april
- Deel 1: januari en februari