Een mooi gebouw, 1500 parkeerplaatsen, drie snelwegen die naar Nieuwegein leiden én openbaar vervoer vlak voor de deur. Voor veel ondernemers is De Woonindustrie (DWI) een prima ontmoetingsplek voor woon- en interieurprofessionals. Als interieurcentrum wil Jan Hogenkamp, die de dagelijkse leiding in handen heeft, zijn klanten optimaal bedienen door zoveel mogelijk zaken te centreren. De commercieel en operationeel manager is dan ook verheugd te melden dat drie gerenommeerde bedrijven een showroom in De Woonindustrie betrekken.


De collecties van zo'n 150 merken zijn tijdens de Voorjaarsvakbeurs (van 9 t/m 12 februari) in De Woonindustrie te bewonderen.

"Het eerste bedrijf dat de gelederen komt versterken is Nouvion uit Uden. De fabrikant van kwalitatief hoogwaardige meubelen, zoals stoelen, tafels, sofa’s en kasten, was een aantal jaren weg uit DWI, maar vindt het onder leiding van de nieuwe commercieel manager Marcel Knibbeler tijd om terug te komen. Vanaf 1 februari is men present in Nieuwegein", vertelt Jan.

Nouvion ontwerpt, ontwikkelt en produceert alles in eigen beheer.

In een moderne fabriek in Uden worden al meer dan twintig jaar de meest uiteenlopende producten vervaardigd: van eetkamer- en armstoelen tot vele andere zitmeubelen, maar ook tafels en bedden. Zo'n 150 medewerkers zijn er werkzaam. Alles wordt in eigen beheer ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. De meubelen vinden hun weg naar detaillisten in Nederland, België, Duitsland, Zweden, de Verenigde Staten en Canada.
Nouvion voert ook het merk Loom. "Origineel Loom Furniture (zitmeubelen) staat al jarenlang bekend als kwaliteitsmerk. Typerend zijn het design en de duurzame, hoogwaardige materialen die gebruikt worden", laat een woordvoerder desgevraagd weten. 

De collecties van Rogon Products bestaan uit een breed assortiment woontextiel, afgestemd op de verschillende stijlgroepen.

Rogon Products

"Het tweede bedrijf dat naar ons inspiratiecentrum komt is Rogon Products, met Dutch Decor", vervolgt Jan. Dutch Decor brengt jaarlijks twee op de trend gerichte collecties uit, in het voor- en het najaar. De collecties bestaan uit een breed assortiment woontextiel, afgestemd op de verschillende stijlgroepen. Naast de wisselende trendcollecties presenteert zij doorlopende essentials; basis items die een aanvulling zijn op elk interieur. Hierdoor is er voor iedere inrichting een geschikt kussen, plaid of een tafellinnenset verkrijgbaar. Dutch Decor wil vooral modieus en kwalitatief hoogwaardig zijn.  

Dyreskinn produceert ecologische gelooide schapenvachten.

Dyreskinn
Het derde bedrijf dat reeds een showroom heeft geopend is Dyreskinn, dat onder de Dutch Decoration Group valt. "Officieel zijn ze op 1 december jl. een showroom op de tweede verdieping gestart", laat Jan weten.
Dyreskinn is het Noorse woord voor dierenvacht. Geïnspireerd door Scandinavische interieurontwerpers produceert het bedrijf ecologische gelooide schapenvachten. Dierenvachten zijn bij uitstek geschikt om een bepaalde ruimte meer comfort en kleur te geven.

Plaank produceert Nederlandse planken.

Ook Plaank valt onder de Dutch Decoration Group en is fabrikant van schorten en houten planken. Plaank produceert Nederlandse planken. Als basis wordt Nederlandse eik gebruikt die in een sociale werkplaats in Almelo verwerkt worden tot planken. Daarbovenop gaat het ook over gerecycleerd hout van gevallen bomen op bijproducten van preventieve kap in de lokale regio. Het gaat dus nooit om woudkap. De planken zijn Foodsafe getest.De schorten zijn op maat gemaakt in Nederland, speciaal voor Plaank. Het leder is heel soepel dat het enorm comfortabel maakt voor het gebruik. Natuurlijk is het gebruikte leder een restproduct van de vleesproductie.

Meer informatie:
De Woonindustrie
Symfonielaan 1
3438 EW Nieuwegein
T +31 303 03 27 00
info@dewoonindustrie.nl
www.dewoonindustrie.nl