Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar

Dit is de Wonen360 top 3 van juli en augustus!

In de dagen voor kerst blikt de redactie terug op 2019. In de afgelopen twaalf maanden verschenen meer dan 3500 artikelen via ons nieuwsplatform. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met dinsdag 24 december zetten we ze op een rijtje.

Vandaag (donderdag 19 december) deel 4: de Wonen360 top 3 van juli en augustus 2019.

''Wij mogen ons 'winkelier van het jaar' in de gemeente Haaksbergen noemen, in de categorie woonwinkels", zo meldt Lieseth Kormelink. Samen met Bianca Bos is ze eigenaresse van woonwinkel 1974 by COCON. Naast het runnen van de interieurwinkel geeft Lieseth ook interieuradvies. "Ontzettend blij en trots zijn we dat wij, na slechts 4,5 maand open te zijn, de eerste plek hebben behaald in deze categorie!'' Het artikel eindigde in juli op de derde plaats van meest gelezen artikelen op Wonen360.


Links Lieseth met Bianca. Daarnaast een blik in de woonwinkel.

Van nature willen we allemaal graag weten hoe andere mensen wonen. Als het dan ook nog om een 'koninklijke woning' gaat, dan drukt iedereen de neus tegen het venster. Het artikel 'Binnenkijken in het huis van de Oranjes' nam dan ook de tweede plaats in beslag in de top 3 van meest gelezen artikelen in juli.


De koninklijke familie. Foto's Albert Nieboer&Corné Bastiaansen/RVD

De eerste plaats wordt in juli ingenomen door Nikki de Jong-Hulstein van House of Sakk. Zij eindigde in februari ook al in de top 3! Blijkbaar heeft de 27-jarige eigenaresse een goed verhaal, anders eindig je niet twee keer in de top van 2019. De kop boven het artikel was dan ook uitnodigend: "Ik heb altijd gezegd: ik wil niet de grootste worden, maar wel de allerbeste".
Nikkie gaat drie keer per jaar naar Indonesië. "Daar doe ik zoveel inspiratie op voor nieuwe collecties! De cultuur en de mensen zijn er ontzettend kleurrijk. Zoveel mooie plekken ook, zeker daar waar het niet toeristisch is. En niet onbelangrijk: ik word er altijd erg ontspannen van. Ik heb het ook gehad dat ik door een straatje liep waar bepaalde beelden stonden. Ik dacht gelijk: van dat materiaal ga ik stoelen maken", vertelt ze in het op 1 juli gepubliceerde artikel.

  Nikki is intussen al de zesde generatie Hulstein die actief is in de meubelbranche. 

In augustus doet het artikel over directeur Bart Dekkers van Key West Bedding het goed. Zijn verhaal "Als familiebedrijf houden we van korte lijntjes en snel handelen" levert de derde plaats op van meest gelezen artikelen.
Groothandel Key West Bedding heeft een showroom in gebruik genomen die in de slaapkamerbranche hoogstwaarschijnlijk zijn gelijke niet kent. Op een vloeroppervlakte van circa tweeduizend vierkante meter staan liefst tachtig boxsprings te pronken. Die zijn niet zomaar weggezet. Nee, commercieel directeur Bart Dekkers heeft daarvoor By-Boo, waarmee vele projecten samen worden aangevlogen in de arm genomen: "Zij de meubelen en aankleding, wij de bedden." Het Hollandse interieurmerk heeft de toonzaal zo aangekleed dat de betreffende inkoper direct in juiste slaapkamersferen wordt gebracht. "Met een link naar gewone winkels, zodat bezoekers volop inspiratie kunnen opdoen", legt Bart uit. "De meeste collega's zetten wat bedden tegen een witte muur. Bij ons neem je écht een kijkje in de keuken; een gezellige ruimte met een lekker muziekje op de achtergrond waarin je volop ideeën op kunt doen." Ook bij Key West Bedding geldt: zien doet kopen. Net als in een zaak van een gewone beddenretailer, zo is te lezen.

Commercieel directeur Bart Dekkers van Key West Bedding.

'Drie keukenwinkels beboet voor misleiding' eindigt in augustus op de tweede plaats. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beboet de bedrijven voor een totaalbedrag van liefst 1.000.000 euro. "De boetes zijn opgelegd voor het misleiden van consumenten tijdens de verkoop van keukens op beurzen tussen 2015 en 2017. Dit geldt voor Keukencentrum Mandemakers, Brugman Keukens en Keukenconcurrent. Het formulier dat Keukencentrum Mandemakers, Brugman en Keukenconcurrent consumenten lieten ondertekenen gaf ten onrechte de indruk dat zij verplicht waren een keuken te kopen. De boetes van Keukencentrum Mandemakers en Keukenconcurrent zijn verhoogd met 50% omdat zij het onderzoek van de ACM hebben belemmerd", meldt Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid van de ACM.


 
Met stip op 1 eindigde het artikel 'Meubelbedrijf Panningen failliet verklaard'. Voor het personeel is het nieuws hard aangekomen. Terwijl het bedrijf vanwege de zomervakantie gesloten was, werd bekend dat er geen geld meer is om verder te kunnen produceren. Meubelbedrijf Design Factory is failliet verklaard. Daardoor verliezen 48 mensen hun baan, zo is te lezen.

Vrijdag 20 december verschijnt deel 5 van in totaal 7 in de serie 'Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar'. Dan is het de beurt aan september en oktober. Eerder deze week verschenen:

- Deel 3: mei en juni
- Deel 2: maart en april
- Deel 1: januari en februari