Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nikki de Jong-Hulstein (27) van House of Sakk:

"Ik heb altijd gezegd: ik wil niet de grootste worden, maar wel de allerbeste"

"Drie keer per jaar ga ik naar Indonesië. Daar doe ik zoveel inspiratie op voor nieuwe collecties! De cultuur en de mensen zijn er ontzettend kleurrijk. Zoveel mooie plekken ook, zeker daar waar het niet toeristisch is. En niet onbelangrijk: ik word er altijd erg ontspannen van. Ik heb het ook gehad dat ik door een straatje liep waar bepaalde beelden stonden. Ik dacht gelijk: van dat materiaal ga ik stoelen maken." Aan het woord is Nikki de Jong-Hulstein (27). Ze is eigenaresse van het succesvolle House of Sakk. 

Het bedrijf bestaat nog maar drie jaar. House of Sakk is een lifestylemerk met onder meer meubelen en deco-producten die in Indonesië worden gemaakt en in een showroom in Apeldoorn te zien zijn.
Nikki is, evenals haar broer Kevin, intussen al de zesde generatie Hulstein die actief is in de meubelbranche. "En dat terwijl ik he-le-maal niet in de voetsporen van mijn vader wilde treden. Ik heb vaak gezegd dat ik nooit de meubelen in wilde gaan. Maar het is toch gebeurd. Ik ben er ontzettend van gaan houden. Door het maken van meubelen kun je ook echt uitblinken. Dat mensen zeggen: 'wow, wat ziet dat er gaaf uit!'."

Out of the box
Nikki is opgegroeid tussen het meubilair. Haar familie had achter de ouderlijke woning een meubelmakerij. De liefde voor natuurlijke materialen, die ze deelt met haar vader Jan-wout Hulstein, directeur van Asiades en Arocca, zat er al vroeg in. Toen ze net 18 was, liep ze stage bij modeontwerper Patricia Bos in Bali die kleding en tassen ontwerpt. Hier leerde ze hoe ze met materialen kan spelen en buiten de kaders moet denken. "Dat deed ik altijd al. Ik was altijd al anders dan de mensen om mij heen. Ik denk out of the box. Als iemand zegt dat blauw niet matcht met zwart, dan zeg ik dat dat wel kan." Haar stageperiode mondde uit in het maken van huismode zoals kussens en manden.

Bert Plantagie
In 2016 nam ze House of Sakk (Sakk is Afrikaans voor tas) over van Bert Plantagie. In de eerste periode borduurde ze verder op het reeds bestaande assortiment van tassen en kussen, maar dat merkte al snel dat dit niet voldoende was om de markt te veroveren. Al snel breidde ze uit met eerst placemats en later meubelen, serviesgoed, lampen, tafels etc. 
Het meubel-DNA zit in haar roots, dus begon ze met het ontwerpen en laten maken van fairmade meubels die alleen van natuurlijke materialen zijn gemaakt. "Ik merkte dat daar mijn kracht zat." 
Intussen heeft House of Sakk zich ontwikkeld tot een fris en jeugdig huismodemerk dat op het bed na een compleet huis kan inrichten met producten die ook nog eens op een eerlijke manier met de hand in Indonesië worden gemaakt. 
Verder vindt Nikki het heel belangrijk dat het personeel in Indonesië niets tekort komt en niet uitgebuit wordt. Fabrieken worden uitgerust met airco's en ventilatoren. Lokale gemeenschappen krijgen ondersteuning om ervoor te zorgen dat kinderen fijn kunnen spelen zodat de ouders kunnen werken in de fabrieken. Ook neemt ze altijd een koffer vol kleding mee als ze op werkbezoek gaat in Indonesië. "Ik wil gewoon dat iedereen het even goed heeft."

Waterhyacint
House of Sakk staat voor comfort en stijl in het leven van de gebruikers. De natuurlijke, duurzame charme die de producten biedt, is uniek te noemen en een van de basisprincipes voor de toekomst. "Op dit moment werk ik met waterhyacint. Dat is heel dik, sterk materiaal waarmee je prachtige placemats en meubelen kan maken. Verder maak ik van gedroogd palmblad stoelen. In Indonesië is alles heel natuurlijk, dus dat zijn mijn producten ook. De natuur brengt de sterkste producten voort. Het is niet altijd even makkelijk om hiermee te werken, want je hebt te maken met seizoenen, met beschikbaarheid en handwerk. Daardoor ben ik ook een van de weinige producenten die hiermee werkt."

Caroline van Velze
"Ik heb altijd gezegd: ik wil niet de grootste zijn, maar wel de allerbeste. Ik verkoop dan ook alleen kwaliteitsproducten die vele jaren meegaan. De komende periode zal ik steeds verder uitbreiden met meubelen, zoals relaxsofa's die ook zoveel mogelijk met de hand worden gemaakt. Ik wil liever geen machines inzetten."
In september neemt House of Sakk deel aan de Maison et Objet. "Twee jaar geleden had ik een stand van 25 m2, dat wordt dit jaar 121 m2. Het wordt de mooiste stand die we ooit hebben gehad", weet Nikki, die tot slot nog kwijt wil wie haar rolmodel is. "Dat is zonder twijfel Caroline van Velze van Zuiver. Die is zó creatief en commercieel, dat wil je niet weten", besluit ze met een glimlach.

Meer informatie:
House of Sakk 
Laan van de Ram 10 
7324 BV Apeldoorn 
T +31 (0) 88 88 168 88 
[email protected]
www.houseofsakk.com