Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar

Dit is Wonen360 top 3 van september & oktober!

In de dagen voor kerst blikt de redactie terug op 2019. In de afgelopen twaalf maanden verschenen meer dan 3500 artikelen via ons nieuwsplatform. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met dinsdag 24 december zetten we ze op een rijtje.

Vandaag (vrijdag 20 december) deel 5: de Wonen360 top 3 van september en oktober 2019.

Eerder werd in het pand in Bree kweekmateriaal aangetroffen die wees op de oogst van ruim 3.000 planten.

'Eigenaren woonwinkel opgepakt voor drugsteelt' belandde in september op de derde plaats in de lijst van meest gelezen artikelen. Een ezel stoot zich in het gemeen, niet twee keer aan dezelfde steen. Dat ging echter niet op voor de eigenaren van een woonwinkel. Zij werden voor de tweede keer opgepakt voor het telen van drugs. De Belg Filip B. (47) en zijn partner Raf B. (46) van het Heerenhuis in Bree waren opnieuw opgepakt in een onderzoek naar de teelt van cannabis. De twee waren ook al in juni aangehouden vanwege betrokkenheid in een cannabisdossier. Dinsdag 10 september werden Broeks en Bijnens opnieuw in de boeien geslagen. Eerder werd in het pand in Bree kweekmateriaal aangetroffen dat wees op de oogst van ruim 3.000 planten, aldus dagblad Het Belang van Limburg.
Broeks en Bijnens zijn geen onbekenden in Bree. Zo waren ze actief in de plaatselijke handelsvereniging en stond Filip B. op de lijst van politieke partij Verjonging tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen, zo is te lezen in het artikel.

Een marktkoopman stopte briefjes in de bus waarop geschreven staat dat hij matrassen tegen spotprijzen aanbiedt.

Van de ene criminaliteit naar de andere. In Groningen blijkt in september een matrassenverkoper rond te lopen die de boel flest. Een gepensioneerde marktkoopman stopt in verschillende wijken briefjes in de bus waarop geschreven staat dat hij matrassen tegen spotprijzen aanbiedt. De regionale krant waarschuwt: 'Trap er niet in'.
Ook in Waalwijk blijkt de man actief. Daar krijgt een bewoonster eveneens zo'n briefje in de bus met de tekst 'Marktkoopman stopt er mee!'. Zij gaat erop in. De man komt langs. Zij wilt één matras, laat zich vervolgens ompraten en gaat akkoord met twee matrassen voor totaal 200 euro. De service is goed, want de man legt de matrassen meteen in haar bed. "Maar de ene is veel hoger dan de andere, dat wil ik niet", zegt ze. 'Ach, daar merk je niets van', zegt de man. 'Ga er maar eens op liggen.'
"Ik was nog zo gek dat te doen ook. Toen kwam hij naast me liggen en probeerde me te zoenen", vertelt de dame. De vrouw eiste haar geld terug, probeerde vervolgens de man tegen te houden toen hij met geld en zonder matrassen wilde vertrekken. 'Maar hij was sterker en ging er vandoor', aldus het artikel Matrassenverkoper blijkt een oplichter dat in september op de tweede plaats eindigde.

De fabriek van Unilin in Wielsbeke.

Het artikel 'Belastingdienst zet mes op keel van fabrikant' werd in september het meest gelezen. Meer dan 547 miljoen euro aan belastingen en boetes kreeg Unilin opgelegd vanwege een zogeheten 'schijnconstructie' rondom een vloerensysteem. Het ging hierbij om het Uniclic-systeem van de West-Vlaamse vloerbekledingsgroep Unilin, waartoe ook Koninklijke Peitsman behoort. De zaak loopt nog steeds.

Willem-Hans Beens viert volgend jaar zijn 20 jarig jubileum. 

In oktober werd de derde plaats opgeëist door Willem-Hans Beens. Zijn verhaal "Het is mooi om een jongensdroom te kunnen verwezenlijken" trok duizenden lezers. In samenwerking met het Nederlandse kussenmerk Claudi en het Scandinavische stoffenmerk Kvadrat ontwierp Willem-Hans (40) een serie kussens. "Met een design handschrift en kleurenpalet dat aansluit bij de interieurs van deze tijd", gaf hij aan. "Elk sierkussen heeft twee gezichten, zo kun je beide kanten ervaren en de items zowel contrastrijk als 'ton-sur-ton' (dat je bepaalde kleuren met elkaar combineert, red.) toepassen."  
Zijn grote voorbeeld is Jan des Bouvrie. "Een enorme inspirator. Hij rekende af met saaie polderinterieurs en smakeloze producten. Een drang om alles mooi te maken, dat herken ik ook in mijzelf!", vertelde hij.

Op de beurs waren mooie merken, experts, nieuwste designs en verrassende ontwerpen te bewonderen.

De tweede plaats in oktober ging naar 'Doelgericht met moodboards en tekeningen kwamen 94.500 bezoekers naar vt wonen beurs'
De 27e vt wonen&design beurs bracht aan het licht dat steeds meer Nederlanders actief aan de slag zijn met het veranderen en verbouwen van hun huidige woning, vanwege het schrale woningaanbod en de daarmee samengaande daling in verhuisbewegingen. Duizenden persoonlijke adviezen en inspiratietips van de meest uiteenlopende woonstijlen werden mee naar huis genomen. Het bezoek van ons nieuwsplatform aan deze beurs leverde een mooie fotoreportage op die vele duizenden keren werd bekeken.

V.l.n.r. Sebastien Maenhout (accountmanager Europa), Louis Rogiers (directeur verkoop) en de directeuren Jean-Paul en Pierre Rogiers.

Met stip op 1 eindigde het artikel 'Voor sommige klanten was het schrikken'. Het interview dat ons nieuwsplatform met Louis Rogiers van PR Living had, trok de aandacht van velen. Volgend jaar bereikt PR Interiors (het huidige PR Living) de respectabele leeftijd van 60 jaar. Hoewel al behoorlijk op leeftijd, is het Belgische bedrijf springlevend. Wat heet! Mede onder de bezielende leiding van de derde generatie Rogiers ondergaat het productiebedrijf een heuse metamorfose. Het roer gaat 360 graden om. "Het is een serieus jaartje", vertelde de 26-jarige Louis, de derde generatie van het familiebedrijf PR Living, met gevoel voor understatement. 

Maandag 23 december verschijnt deel 6 van in totaal 7 in de serie 'Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar'. Dan is het de beurt aan november en december. Eerder deze week verschenen:

- Deel 4: juli en augustus
- Deel 3: mei en juni
- Deel 2: maart en april
- Deel 1: januari en februari