Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer dan 547 miljoen euro aan belastingen en boetes

Belastingdienst zet mes op keel van fabrikant

De belastingdienst eist meer dan een half miljard aan belastingaanslagen en boetes vanwege een zogeheten 'schijnconstructie' rondom een vloerensysteem. Het gaat hierbij om het Uniclic-systeem van de West-Vlaamse vloerbekledingsgroep Unilin, waartoe ook Koninklijke Peitsman behoort. Volgende week staan de fiscus en het bedrijf tegenover elkaar in de rechtbank. Dat meldt Het Laatste Nieuws, dat op haar beurt De Tijd en L’Echo citeert.


De fabriek van Unilin in Wielsbeke.

'De zaak tegen het bedrijf, bekend van zijn Quick-Step-vloeren, gaat over een constructie via Ierland en Luxemburg waarmee de royalty’s worden geïnd op het revolutionaire Uniclic-systeem. Met dat kliksysteem kan je laminaatvloeren plaatsen zonder lijm te gebruiken. Volgens de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is sprake van een schijnconstructie om al jaren belastingen te ontduiken op de Uniclic-winsten', schrijft HLN.

Het dagblad meldt verder dat de zaak waarin de BBI en Unilin de degens kruisen volgende week voor het Gentse hof van beroep komt. Uit de jongste jaarrekening van Unilin blijkt dat de West-Vlaamse groep er dit jaar nog zes nieuwe belastingclaims van de BBI bovenop heeft gekregen voor de aanslagjaren 2013 tot en met 2018. Terwijl Unilin eerder al belastingaanslagen ontving over de jaren 2006 tot en met 2012. In totaal lopen de belastingen en boetes die de BBI claimt al op tot 547 miljoen euro, meldt Unilin.

Topman Bernard Thiers is naar eigen zeggen erg gerust in een goede afloop van de zaak voor zijn bedrijf, zo heeft HLN opgetekend.

Bron: www.hln.be

Publicatiedatum: