Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe model Loya van Leolux gebaseerd op principe van soft mass

Op imm cologne presenteerde Leolux het nieuwe model Loya, volgens ingewijden een een bank die zich ruimhartig voor je openstelt. "Verfijnd en vol fraaie details. Je herkent Loya aan de royale maatvoering en de uitstraling van totale zachtheid. Je kunt er lekker in hangen", laat woordvoerder Antal Németh weten.

Het meubilair is van de hand van de ontwerpers Kate en Joel Booy van Studio Truly Truly. Zij baseerden hun design op het principe van 'soft mass': het toekennen van volume aan een tweedimensionaal materiaal. Het ontwerp neemt rechte, geometrische vormen en vult ze uit tot een compositie van zachte blokken die je onvoorwaardelijk comfort bieden.

In de beurstand van Leolux had de Loya-collectie een voorname plek gekregen, zoals op bovenstaande foto is te zien. Wat direct opvalt bij dit model zijn de overstekende arm- en rugleuningen. Doordat ze licht gekanteld zijn, vormen ze een open uitnodiging om plaats te nemen. Over het hele ontwerp loopt een lekker uitgesproken bies. "Een royale zadelsteek", omschrijft Antal Németh het treffend, "aangebracht door de alleskunners in het Leolux-atelier. De bies creëert een mooie lijnvoering en is bovendien zodanig geplaatst dat je ‘m niet voelt als je geniet van je welverdiende ontspanning op de bank. Loya legt contact met de grond via een gestoffeerd platform. Dit is net wat verder teruggeplaatst dan de zitting en uitvoerbaar in een afwijkend materiaal ten opzichte van de rest van de bank. Zo geef je Loya een heel eigen twist."

Klanten hebben keuze uit onder meer banken, vrijstaande divans, twee verschillende poefs en een groot aantal aanbouwelementen. Ook zijn er accessoires voor extra comfort, zoals de hoofdsteun (bij zowel de rug- als de armleuning te plaatsen) en een armrol.

Meer informatie:
Leolux Furniture Group
www.leolux.nl