Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De grootste daling is te zien in het keukensegment"

Franse meubelmarkt staat onder druk

In het kwartaalbericht van maart heeft het Instituut voor Toekomstige Studies voor Meubilair (IPEA) een derde opeenvolgende maand in 2024 een daling gerapporteerd van -8% in vergelijking met maart 2023.

'Deze derde maand van het jaar markeert de achtste opeenvolgende maand van daling op de markt,' vervolgt het instituut, 'een situatie die de sector sinds 2018 niet meer had meegemaakt, met dalingen in activiteit van april tot december, maar in veel minder significante proporties. Zo heeft de markt in de afgelopen twaalf maanden, van april 2023 tot maart 2024, een afname van 4% in waardeactiviteit gezien. Als we ons beperken tot de cumulatieve totaal van de laatste zes maanden, van oktober 2023 tot maart 2024, bedraagt de daling 6% vergeleken met de voorgaande periode (van oktober 2022 tot maart 2023). '

Foto: Dreamstime.com

In tegenstelling tot februari wist geen enkel segment zich in maart te onderscheiden. De verkoop van beddengoed ziet een daling, hoewel dit segment de kleinste daling in verkopen voor de maand noteert. De grootste daling wordt wederom geregistreerd in het keukensegment, dat zijn omzet met meer dan 10% ziet krimpen.

Bron: meuble-info.fr

Publicatiedatum: