Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maniera presenteert collectie meubels van Japanse architect Junya Ishigami

Dit voorjaar presenteert Maniera Gallery een nieuwe meubelserie van Junya Ishigami. De stukken worden eerst gepresenteerd in Alcova tijdens Salone del Mobile in Milaan van 15 tot 21 april, waarna ze vanaf 25 april te zien zijn in de galerie.

Ishigami's werk - zowel zijn architectuur als zijn meubels - is elegant, delicaat, ingetogen en ogenschijnlijk eenvoudig. Maar de schijnbare eenvoud en soberheid van Ishigami's ontwerpen is misleidend en verbergt de structurele complexiteit en de inspanningen van het ontwerpteam.Ishigami's eerste gebouw, de KAIT Workshop aan het Kanagawa Institute of Technology, in 2008, betekende meteen succes voor de architect. Het ontwerp was een bosachtige structuur van 305 slanke witte kolommen, elk met specifieke afmetingen en een unieke oriƫntatie, alleen omgeven door glas en omsloten door een eenvoudig stalen dak. Het duurde twee jaar om de grootte, positie en rotatie van elke kolom te bepalen. Enkele andere opmerkelijke werken zijn het Bezoekerscentrum Park Groot Vijversburg (2017), de Botanische Tuin Kunst Biotop "Watertuin" (2018), het Serpentine Paviljoen (2019) en het House & Restaurant (2022). Zijn nieuwste project is het Zaishui Art Museum in China. Dit lineaire museum van een kilometer lang aan een meer is een krachtig architecturaal gebaar te midden van de overweldigende natuur rondom.

Ishigami verkiest lichtheid boven massa, fragiliteit boven zwaartekracht, en dit is ook zichtbaar in zijn ontwerpen voor de nieuwe meubelserie voor Maniera, bestaande uit eetkamerstoelen en schommelstoelen, een lage Zaisu stoel, een ateliertafel, een eettafel, een glazen tafel, twee scheidingswanden en zeven lampen. De gebruikte materialen zijn roestvrij staal, leer, rotan, glas en hout. Een deel van de collectie is oorspronkelijk ontworpen voor Ishigami's grotachtige House & Restaurant. Andere stukken zijn ontworpen voor het huis van Junya's moeder, the House (in aanbouw).

De meubelserie Maniera 32 wordt niet in gelimiteerde oplage uitgebracht, maar op bestelling gemaakt tegen een aantrekkelijke prijs. Dit is een bewuste keuze van zowel Junya Ishigami als Maniera, die een zo breed mogelijk publiek toegang willen geven tot de stukken, verkrijgbaar via de Maniera website en een klein aantal zorgvuldig geselecteerde meubelwinkels over de hele wereld.

Meer informatie:
Maniera
www.maniera.be

Publicatiedatum: