Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Podcast Onder Curatoren van BNR Radio

De (meubel)zaak Steinhoff: van grootschalige boekhoudfraude tot megaschikking

Aflevering 17 van BNR Radio's podcast Onder Curatoren gaat over de Duitse meubelondernemer Bruno Steinhoff. Hij heeft het in de jaren zestig slim bekeken: hij haalt goedkope meubels uit communistische landen om ze voor meer geld door te verkopen in het westen. De handel levert hem steeds meer geld op en Steinhoff gaat in de loop der jaren ook zelf meubels produceren.



In de jaren negentig neemt het bedrijf een meubelmaker in Zuid-Afrika over en daar groeit Steinhoff uit tot een internationale meubelgigant met wereldwijd meer dan 100.000 werknemers. Alleen Ikea is nog groter. In 2015 krijgt het bedrijf een andere structuur met een Nederlandse brievenbusfirma om een notering aan de beurs van Frankfurt mogelijk te maken.

In deze serie praten financieel journalisten Elisa Hermanides en Thomas van Zijl over onvergetelijke faillissementen met curatoren, de puinruimers van het bedrijfsleven. Abonneer je om elke vrijdag een nieuwe aflevering te krijgen. Of luister vrijdag om 14.00 naar BNR.

Luister hier de podcast Onder Curatoren.

Publicatiedatum: