Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Negen ondernemers uit de interieurbranche staan in de Top 100 Jonge Miljonairs 2022

De Top 100 Jonge Miljonairs 2022 is een superinspirerend nummer! Dat stelt redacteur Tom Wouda van zakenmagazine Quote. "De enorme waarderingen die door kooplustige geldschieters op piepjonge bedrijven worden geplakt maken de drempel voor de 17de editie van de Top 100 Jonge Miljonairs hoger dan ooit, met een ondergrens van liefst € 13 miljoen. En dat helemaal alleen, zonder hulp van paps of mams", stelt hij vast.

Uit de interieurbranche komen we, na enig speurwerk, in totaal negen personen tegen. Allen mannen, niet een vrouw. Hee, dat is wel een opvallend feitje, vind je ook niet. Maar goed, hieronder hebben we ze naar ons vermogen op een rijtje gezet:

Op 10 staat Wouter Bakker (38) van VidaXL. Quote schat zijn vermogen op 130 miljoen euro. Daarmee is hij binnen de interieurbranche de rijkste 'jongeling'. Nog twee jaar, dan is hij 40 en wordt hij uit deze lijst gewipt. Helaas wil meneer Wouter (de koeken)bakker niet op de foto. Zou ik ook niet doen, als ik zo rijk zou zijn. 

Op 42 vinden we good old Niels Verwij (33) van Dekbed-Discounter, Woonq en Koopjesdeal terug. Hij is goed voor 35 miljoen. Gezien zijn leeftijd (wat heeft dat er nou mee te maken?) is hij een zeer succesvolle ondernemer. Na zijn studie Small Business en Retail Management besloot hij een website te beginnen met koopjes, waaronder dagaanbiedingen van dekbedden. De website liep heel goed en in 2014 startte hij Dekbed-Discounter.nl. En met succes. Hij besloot van de slaapkamer naar de keuken te gaan. Dat bleek een minder goede beslissing, zo lezen we hier. Maar ja, bij ondernemen horen ook foutten (lees: fouten) maken. Niettemin hoeven we geen medelijden te hebben met Nielsje.

Joep Verbunt (36) staat op plek 49. Met Matt Sleeps - de grootste concurrent van Emma, denken wij - wist hij tot nu toe 26 miljoen ter vergaren. Ongeveer zeven jaar geleden begon hij met zijn bedrijf. Toen was het nog een matrassenstart-up, ondertussen is het bedrijf een van de snelst groeiende ondernemingen in Europa. In de jaarlijkse lijst van de Financial Times met de 1000 snelstgroeiende bedrijven in Europa staat het Nederlandse bedrijf zelfs op de eerste plaats. "Wij doen het helemaal zelf, zonder hulp van beddenwinkels", vertelde Verbunt eerder aan De Ondernemer. In drie jaar tijd wist het bedrijf een groei van 1700 procent te realiseren. Knap gedaan, Joep!

Ruud Stelder (34) van Orderchamp staat op de 50e plek. Hij heeft het online inkoopplatform bedacht en is goed voor een gevulde bankrekening van 25 miljoen. Al op de basisschool leerde hij programmeren. Stelder vertelt tegen mt/sprout dat hij het kunstje afkeek van een docent, waarna hij zelf websites begon te bouwen.
Via zijn vaders contacten kreeg de jonge programmeur zijn eerste klanten, maar na een tijdje besloot hij zich te richten op een eigen product: de elektrische sigaret. De minder ongezonde variant van de reguliere sigaret maakte een opmars, en het ging het de ondernemer voor de wind, is hier te lezen. Mede investeerder Dennis Cuijpers (33) (zie foto rechts) staat met een vermogen van 20 miljoen staat hij 56e. Dennis is vooral achter de schermen actief, van hem weten we weinig. Misschien moet je ons eens bellen, Dennis!

Demy de Zeeuw (38) neemt de 75e plek in beslag. Hij wordt geschat op 17 miljoen euro. In onze branche is hij vooral bekend van de boxsprings, die door Brouwers Bedding op de markt worden gebracht. Op het eerste en tevens laatste BALR. Bed Event mochten we hem nog de hand drukken en op de gevoelige plaat zetten. Hoewel De Zeeuw niet direct na het eerste aanzoek met Brouwers Bedding het bed in wilde duiken, zag hij na lang lobbyen van Bram Groos zeker de meerwaarde in van BALR. Beds. "Goed slapen is niet alleen belangrijk voor voetballers, maar voor alle mensen gaat dat op", aldus de oud-Ajacied, die altijd voor de beste quotes gaat...

Joost van der Goot (31) is goed voor 15 miljoen en neemt de 81e plaats in. Hij verdient zijn brood met Volero, bekend van de vloerkleden. Vorig jaar had Wonen360 een interview met hem. "In vijf jaar tijd zijn we de grootste vloerkledenspecialist van Nederland", vertelde hij bescheiden. En bescheidenheid siert nou eenmaal de mens. Zijn complete verhaal is hier terug te lezen.

Kemal Tas (37) vinden we op de 86 plaats. Zijn vermogen is goed voor 15 miljoen, dat hij verdiende met Ledstores, in 2012 door hem opgericht. Hij begon via Marktplaats LED-strips aan consumenten te verkopen, vanuit zijn woning in Amsterdam. De zolderkamer bouwde hij om tot een minimagazijn, met 10m2 ruimte. De stellingen vulde hij met meerdere soorten LED-strips en accessoires. Er bleek veel vraag naar deze producten, dus al snel verstuurde hij dagelijks meerdere pakketten door heel Nederland.
Ieder pakket werd zorgvuldig ingepakt, vragen werden betrokken beantwoord en de pakketjes werden zelf naar het postkantoor gereden. Het bleek veel werk naast een fulltimebaan, dus al snel werd de eerste medewerker aangenomen. De enorme vraag naar de producten legde een goede basis om de eerste eigen webwinkel te bouwen: ledstrip-specialist.nl.

De 89e plaats wordt ingenomen door Thijmen Bourgondiën (31) van Raamdecoratie.com. Hij heeft een vermogen van 14 miljoen euro. Zijn webshop raamdecoratie.com groeide binnen 7 jaar naar een succesfactor en behaalde inmiddels 4 FD Gazellen Awards op rij. Of zijn het er al vijf. Wij zijn inmiddels de tel kwijtgeraakt, Thijmen vast niet.

Joost Brugmans (33) vinden we terug op de meer dan verdienstelijke plek 90. Als CEO is hij goed voor 14 miljoen euro. In november vorig jaar had Wonen360 een interview met hem. Het was  toen een half jaar geleden dat Orderchamp € 16,5 miljoen groeikapitaal ophaalde voor verdere expansie in Europa. Sinds de tweede helft van 2021 heeft het online inkoopplatform flinke stappen gezet, zo liet Joost Brugmans desgevraagd weten. In een exclusief gesprek met ons B2B-nieuwsplatform ging deze topper in op de vraag hoe je de neuzen van zes verschillende investeerders dezelfde kant ophoudt. Verder blikte hij terug op 2021, waarin de omzet vertienvoudigde. Ook lichtte hij een tipje van de sluier op van alle nieuwe plannen in 2022. Hier kun je zijn verhaal teruglezen. Binnenkort moeten we hem maar weer eens bellen, als hij tenminste niet op Ibiza zit...

Bestel hier de Quote Top 100 Jonge Miljonairs, boordevol jeugdige ondernemersinspiratie... :)


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven