Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eddy de Gunst van Wa'Core Bedding na bezoek aan imm:

'De arrogantie is gebleven, de macht is er niet meer'

Salesmanager Eddy de Gunst van Wa'Core Bedding Naestved (gespecialiseerd in waterbedden) veegt de vloer aan met imm. In een stuk op social media spreekt hij van 'de arrogantie van de oude macht', nadat hij meubelbeurs imm in Keulen had bezocht. Zijn conclusie: 'De arrogantie is gebleven, de macht is er niet meer.'

'De beurs die jarenlang bekend stond als de moeder aller beurzen op gebied van wonen en slapen', zo begint Eddy (foto) zijn relaas. 'Als detaillist moest je er heen, als leverancier wilde je er staan. De beurs die alles kon maken en vragen. Niets was gratis. Hoge entree prijzen, dure pakeertickets, standhuur waar je ook een leuke middenklasser voor kon kopen. Maar het leverde ook veel op, nieuwe contacten en rijkelijk omzet, dus het werd door iedereen geaccepteerd.

Maar toen kwam corona. Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde. Er was toch een leven zonder de imm. 3 jaar lang geen imm. Riante beursbudgetten werden anders aangewend. Omzet kwam ook zonder de imm. Na corona ontwikkelden nieuwe beurzen zich, beurzen waar geen entree hoefde te worden betaald, gratis parkeren, koffie en broodjes voor nop. Beurzen die niet draaiden om de beursorganisatie, maar om de klant. Corona heeft ook goede dingen teweeg gebracht.

Vandaag (maandag 5 juni, red.) heb ik de meubelbeurs imm in Keulen bezocht. Benieuwd was ik of de beursorganisatie nederig zou zijn geworden, of ze blij zouden zijn dat het weer kan. Benieuwd wat ze allemaal afgekeken zouden hebben van de nieuwe beurzen. De kater kwam snel.

Niks gratis parkeren. €20 en alleen contant. Mevrouw ik heb geen €20 contant bij mij… Dan ga je maar weer. Pinnen kun je bij een bank. Na een aantal oudhollandse verwensingen richting de parkeermevrouw te hebben uitgesproken, ben ik de parkeerplaats weer afgereden en vond ik een parkeerplaats achter het station van de S-baan a €3 per uur.

Maar goed, eindelijk de beurs weer op. Na een online ondervraging waarbij alle persoonlijke data afgegeven diende te worden en er haarfijn uitgelegd moest worden wie ik was en wat ik dacht te komen doen, mocht ik €68 afrekenen voor de entree. Nu dan toch echt de beurs weer op.

Wat op viel was de ruimtelijkheid. Helaas veroorzaakt door de afwezigheid van 90% van de standhouders van weleer, en door het kleine aantal bezoekers. Een klein deel van de leegte weer opgevuld door nieuwe deelnemers uit Turkije, Oost Europa en Azië. Op dropshipping georiënteerde aanbieders met 13 in een dozijn producten, af en toe afgewisseld door een Europese firma.
Flesje water €5, kopje koffie €4,50.

De arrogantie is gebleven, de macht is er niet meer.

Gelukkig is er op 21 en 22 juni een beurs in Bad Salzuflen, de ABK Open. Een beurs die het wel begrepen heeft', besluit Eddy.

Bron: LinkedIn - met reacties van imm

Publicatiedatum: