Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelen De Sutter viert 60-jarig jubileum

Het is precies 60 jaar geleden dat Meubelen De Sutter op de Donklaan in Berlare het levenslicht zag. De familiezaak wordt vandaag de dag gerund door de vierde generatie De Sutter. En dat allemaal in een historisch gebouw: het Champagnehuis van Expo ‘58.

De geschiedenis leert dat na de Expo van 1958 Willy en Gaspar De Sutter één van de paviljoenen kochten. Het gebouw werd in Brussel gedemonteerd en met een vrachtwagen naar Overmere-Donk gebracht waar het opnieuw werd opgebouwd.

Voorheen was de winkel gevestigd ‘in den Daal’ in Berlare. Naast de winkel was een schrijnwerkerij waar meubelen gemaakt werden en alles klaargemaakt werd voor totaalinrichtingen van onder andere winkels. Midden de jaren zeventig werd de winkel achteraan uitgebreid met drie verdiepingen. In de Schriekenstraat kwam een groot en modern magazijn voor de stockage van de meubelen.

De Sutter en Zonen
Willy en Gaspar, de twee gebroers, waren de oprichters van Meubelen De Sutter, ze werden bijgestaan voor de verkoop en de administratie door de echtgenote van Gaspar, Irene Gordyn en haar zus José Gordyn.

Daarnaast werkten er vier mensen om de meubelen uit te leveren, Ivo en Freddy (twee broers) en Guido en Hendrik (ook twee broers) en Cecile hield de toonzaal netjes. De vier ‘mannen’ bleven bij Meubelen De Sutter van hun leercontract tot hun pensioen.

In 1986 kwam Filip, de zoon van Gaspar en Irene, na zijn studie binnenhuisarchitectuur, mee in de zaak, samen met zijn wederhelft, Greta Van Boven. William kwam in de plaats van Freddy en Mendel werd 5 jaar later zijn compagnon. William bleef tien jaar tot zijn pensioen en toen kwam Nathan in de plaats.

Nu zijn het dus weer twee gebroeders De Sutter ( zonen van Filip en Greta) die de meubelen monteren. De geschiedenis herhaalt zich. Binnenkort komt Rivka ( dochter van Filip en Greta) 1 dag per week haar mama helpen met de administratie…

Meer informatie:
Meubelen De Sutter
Donklaan 185
9290 Berlare
09 367 53 60
info@meubelendesutter.be
www.meubelendesutter.be

Publicatiedatum: