ØDE Design stelt reeks massief houten tafels voor

Het nieuwe Nederlandse merk ØDE Design lanceerde tijdens Masterly Milaan een eerste collectie massief houten tafels. De collectie bestaat uit vier unieke ontwerpen. Verbinding staat centraal bij ØDE, alle tafels zijn door middel van speciale verbindingstechnieken in elkaar gezet, waardoor geen schroef zichtbaar is. De tafels Otoko en Josei zijn ontworpen door Francine Broos Interieurarchitecten en de tafels Rhythm en De Stijl zijn ontworpen door Julius Taminiau Architects.Otoko & Josei
Beide tafels zijn ontworpen door Francine Broos Interieurarchitecten. Op het eerste oog lijken de tafels gelijk, echter is Otoko de masculine variant en Josei de feminine uitvoering. Bij Otoko zijn de verbindingselementen en het tafelblad namelijk rechthoekig terwijl Josei zich kenmerkt door het gebruik van zachte, feminiene contouren.

Het basisontwerp van deze tafels is geïnspireerd op Japanse houtverbindingen, zoals te zien in schrijnen en tempels. Kenmerkend is de zelfdragende constructie. Alle constructieve elementen zijn door de unieke verwerking van moderne verbindingstechnieken onzichtbaar. Het elegante ontwerp komt goed tot zijn recht in een klassiek interieur en door het minimalistische karakter passen ze ook in een moderne omgeving.


Otoko en Josei.

De Stijl
De minimalistische ontwerpbenadering van Julius Taminiau komt optimaal naar voren in deze tafel. "De Stijl tafel ademt elegantie, speelt met zwaartekracht en straalt finesse uit. De traditionele ambacht wordt omarmt en je herkent de weerspiegeling van de Japanse designfilosofie", aldus ØDE Design.

Rhythm
In de Rhythm tafel komt het ritme van de natuur, muziek en architectuur samen. Een ontwerp dat je gedachten doet afdwalen, doordat er zoveel manieren zijn om ernaar te kijken. Rhythm is vervaardigd in massief eiken wengé of Amerikaans noten/wengé. Deze elegante en tegelijk speelse tafel is perfect voor het creëren van uitnodigende eetervaringen, lange gesprekken met familie en vrienden.

Alle ØDE tafels worden geproduceerd van massief eiken of Amerikaans Noten, beschikbaar in de kleuren: natural white oak, en carbon oak. Er is keuze uit diverse afmetingen waarbij de tafels altijd op bestelling worden vervaardigd. Indien noodzakelijk kan er een oplossing op maat worden gemaakt, mits dit geen afbreuk doet aan het oorspronkelijk ontwerp.


De Stijl en Rhythm.

Lokaal productieproces met historische ambacht
De tafels worden geproduceerd bij Timmerfabriek J. van de Plas. Een bedrijf uit Udenhout dat sinds 1754 bestaat en waar Rolf van de Plas als achtste generatie - en medeoprichter van ØDE - aan het roer staat. Bij de productie van de tafels wordt zoal gebruik gemaakt van oude (Japanse) verbindingstechnieken, hypermoderne CNC-machines en ook vakkundig handwerk komt eraan te pas. Bij dit pure vakmanschap wordt alleen gebruik gemaakt van hout. Er komt geen lijm, schroeven of iets anders aan te pas. Resultaat zijn hoogwaardige tafels die langer dan een leven mee gaan, die van generatie op generatie gebruikt kunnen worden.

Alles draait om verbinding
ØDE kent haar totstandkoming in Udenhout, vroeger bekend als Ödehout of Eudenhout. Verbinding vormt de belangrijkste waarde in de ØDE filosofie. Verbinding met de regio en lokale ambacht, de verbindingen die zijn aangebracht in elke tafel, maar ook de tafel zelf als verbindende factor tussen generaties.

Dutch Design
De designs voor ØDE zijn gecreëerd in samenwerking met Francine Broos Interieurarchitecten uit Loon op Zand en de in Tilburg geboren en getogen Julius Taminiau van Julius Taminiau Architects: twee Nederlandse bureaus binnen interieur- en exterieurarchitectuur. Zowel ambacht, natuur als verbinding spelen hierin een voorname rol.

Francine Broos Interieurarchitecten
Interieurarchitecten Francine Broos en Bas Leenders ontwikkelen vanuit Francine Broos Interieurarchitecten ontwerpen voor architectuur, interieur, meubels en omgeving. Heldere lijnen, pure materialen en een serene eenheid zijn hierin kenmerkend. De basis van elk ontwerp start bij een sterke compositie tussen interieur, exterieur en omgeving. Het resultaat is een markante handtekening die decennia later zijn kracht behoudt.

Julius Taminiau Architects
Architect Julius Taminiau werkt vanuit zijn gelijknamige atelier in Amsterdam aan internationale architectonische projecten. Met een hart voor het muzikale, maar ook kunst, filosofie, antropologie, natuur en gastronomie, zoekt hij continu naar verbondenheid. Zijn multidisciplinaire interesse in kunstvormen resulteert in een rijke gelaagdheid binnen elk ontwerp.

Meer informatie:
ØDE Design
Energieweg 11
5071 NP Udenhout
+ 31 (0) 64 64 02 830
info@odedesign.nl
www.odedesign.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.