Duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap: vaste waarden sinds dag één

Skovby viert 90 jaar met jubileumedities in bijzondere kleuren

Het Deense familiebedrijf Skovby viert dit jaar haar 90e verjaardag. Al negen decennia zet de organisatie zich in voor vakmanschap, hoge kwaliteit, duurzaamheid en respect voor mens en milieu centraal bij het designmerk. Dat viert Skovby nu met jubileumedities van zijn meest iconische stukken: de tafel #33 en de stoel #825.Tafel #33 
De modulaire #33-tafel is een echt Skovby-model. Het elegante design en het originele uitklapsysteem belichamen dan ook helemaal de filosofie waar dit Deense merk voor staat. 

De tafel is stijlvol en multifunctioneel. In de basispositie biedt ze plaats aan 6 personen, maar de compacte #33 is makkelijk uitbreidbaar tot een ruime, driehoekige tafel waar tot 9 personen comfortabel aan plaatsnemen.

Nieuwe kleuren
Voor zijn 90-jarig jubileum brengt Skovby de #33-tafel uit in nieuwe kleuren. Kleur beïnvloedt onze stemming, da’s een feit. Een zorgvuldig gekozen meubelstuk verandert hoe we een ruimte beleven, en dat geldt zeker ook voor kleurschakeringen, hoe subtiel de nuances ook mogen zijn.

De nieuwe tinten ‘Castoro Ottawa’ en ‘Verde Comodoro’, een subtiel beige en een rustgevend groen, brengen de Scandinavische natuur naar binnen. Skovby combineert ze met een basis in lichte of donkere houttinten tot een resultaat dat perfect in balans is.

Stoel #825
Skovby is een van de grootste stoelenfabrikant van Denemarken. Van hun tijdloze klassieker, de #825-stoel, brengen ze nu een jubileumeditie in nieuwe kleuren. Maar niet alleen kleur beïnvloedt wat we vinden van een meubelstuk. Hoe het voelt als we het aanraken, is minstens even belangrijk.

"Het nostalgische design van de #825 in combinatie met de nieuwe jubileumkleuren is een match made in heaven. Dankzij de zorgvuldig geselecteerde materialen in zwart, wit, groen of beigeschakeringen wordt nog meer mixen en matchen mogelijk. Hout en stoffering in verschillende kleurnuances vullen elkaar aan tot een plaatje dat klopt", aldus Skovby.

90 jaar Skovby
Het verhaal van Skovby start in 1933, wanneer de jonge schrijnwerker Thorvald Rasmussen hoogkwalitatieve meubels begint te maken in het landelijke dorpje Skovby. Thorvalds meubels kunnen al snel op veel belangstelling rekenen.

1956
Nog geen 20 jaar later kan Thorvald zijn creaties in grotere hoeveelheden produceren met behulp van een productielijn. Maar zijn aandacht voor duurzaam, functioneel en esthetisch meubelontwerp blijft. In 1956 stapt zijn zoon Villy in het bedrijf. Ook hij legt de nadruk op kwalitatief vakmanschap, in elke fase van het productieproces.

1983
In 1983 gaat Villy’s oudste zoon Preben aan de slag in het bedrijf. Net als zijn vader en grootvader is hij een getalenteerde schrijnwerker. Even later komt zijn broer Jørgen erbij. Hun generatie verenigt het ambacht met nieuwe moderne productiemogelijkheden.

2023
Drie generaties, uitbreiding van de productie tot drie eigen fabrieken – allemaal in Denemarken, passie voor hout en kwalitatief timmerwerk, een pandemie, … De geschiedenis van Skovby is een avontuur, maar de visie van de oprichter en het tijdloze design? Die doorstaan met gemak de decennia.

Meer informatie:
Skovby
www.skovby.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.