Tijdens de Week van de Circulaire Economie

House of Thol presenteert nieuwe ReCovered Cabinets bij Object Rotterdam

Doordat kantoren steeds minder papieren archief houden, komen metalen archiefkasten op straat te staan. De kasten werden ooit gemaakt om generaties mee te gaan, maar verzamelen nu stof in een loods of schuur. En dat is zonde, want deze kasten zijn stevig, ruim en praktisch, en een nieuwe kast in dezelfde grootte bouwen kost veel grondstoffen.

Thomas Linssen en Jana Flohr van House of Thol besloten de afgedankte kasten als basis te gebruiken voor een nieuw ontwerp en ze op deze manier een hoogwaardig tweede leven geven. Tijdens de Dutch Design Week van 2018 lanceerde House of Thol de eerste kleurrijke ReCabinet prototypes, en werd de aandacht getrokken van inrichter Koninklijke Nederlandse Ahrend, dat deze kasten vaak overbodig ziet raken en veel terugneemt bij herinrichtingsprojecten. De nieuwe ReCovered Cabinets borduren voort op het originele ReCabinet concept. In plaats van een nieuwe laag poedercoating, waarvoor een kast eerst ontlakt moet worden, krijgen de kasten een duurzame nieuwe cover, gemaakt van toekomstbestendige en circulaire materialen. De covers worden mechanisch, zonder lijm, geïnstalleerd, en kunnen eenvoudig vervangen en gerecycled worden. De kasten kunnen op locatie worden getransformeerd, wat onnodige vervoersbewegingen voorkomt.

De ReCovered frames worden gemaakt van afgedankte tafelbladen, -in vol hout, dan wel Ahrend materiaal ciranol-, voor de ingespannen frames is gekozen voor henneptextiel. Hennep is een herontdekte textielsoort die meer CO2 opneemt dan uitstoot en een duurzamere keuze is dan zowel linnen als (biologisch) katoen. Hennepplanten zijn snelgroeiend, eenvoudig en op veel plekken te telen, behoeven weinig water en bestrijdingsmiddelen en werken bodem verbeterend. House of Thol opereert als ontwerpmerk en onderzoeks-studio, en richt zich op het ontwerpen en uitbrengen van duurzame, probleemoplossende producten die het leven groener en makkelijker maken. Bekende producten zijn bloem besparende schikschijven Flower Constellations; natuurlijk watergeefsysteem Waterworks; en de Poma/Olera serie, om fruit en groente beter te bewaren en voedselverspilling te verminderen. Na een succesvolle Kickstarter campagne zal komende lente natuurlijke kiemset Patella Crescenda worden uitgebracht. De ReCovered Cabinets die te zien zijn tijdens Object Rotterdam, zijn de eersten in de nieuwe serie. Naast de kasten zal tijdens Object Rotterdam een overzicht van de House of Thol collectie te zien zijn, inclusief de eerste productiemodellen van natuurlijke kiem-set Patella Crescenda. 

Meer informatie:
House of Thol
home@houseofthol.nl 
www.houseofthol.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.