Kave Home lanceert collectie A View of Hedonism voor komende herfst en winter

Kave Home betreedt de thuisstudio van Leopoldo Pomés om de nieuwe AW22 collectie te presenteren: A View of Hedonism. Een combinatie en interpretatie van design in zijn puurste vorm, meldt Kave Home in een persbericht. Het ligt in de wijk Gracia in Barcelona en heeft een totale oppervlakte van 400 m2, waarvan 300 m2 binnen verdeeld over twee verdiepingen en 100 m2 buiten met een op Italië geïnspireerde binnenplaats.Dit unieke huis was het atelier van Leopoldo Pomés. In de jaren zeventig werd het zijn woonhuis, met de hulp van de architecten Federico Correa en Alfonso Milá. Zij voerden het project uit.

De kamers zijn uniek, zowel qua architectuur als qua samenstelling. De woon- en eetkamer is de belangrijkste ruimte in het huis, die begon als de studio van de fotograaf. Het beschikt over een groot lichtkoepel en een grote open haard in industriële stijl. Het is helemaal in het wit geschilderd en de vloer is van hout, ook in het wit. De meubels in deze kamer komen uit de Licia-collectie. De elegante en comfortabele Karin bank is naar zijn vrouw vernoemd.

Een op Italië geïnspireerde binnenplaats
In de jaren tachtig werd het huis verbouwd, waarbij verschillende kamers werden uitgebreid. De belangrijkste verandering was de op Italië geïnspireerde binnenplaats, ontworpen door Oscar Tusquets, een andere bevriende architect. De buitenkant is ontworpen als een openluchtruimte, waarbij de klassieke architectuur wordt gereconstrueerd door middel van bogen, zuilen en balustrades, die zorgen voor zichtbaarheid en diepte. Dit alles ging gepaard met een contrasterend palet van de kleuren blauw en oker.
De Comova tuincollectie is geïntegreerd in deze kamer. Met een minimalistische uitstraling en tijdloze elegantie, dankzij de aluminium structuur.

Een huis dat vroeger toebehoorde aan Modest Urgell, een schilder, landschapskunstenaar en schrijver. Zijn atelier was hier ook, en Pomés verwierf veel van zijn schilderijen, gemaakt in dezelfde ruimte. Die schilderijen hangen nu in het huis. Veel van het meubilair en de decoratie, zowel doeken als kunstwerken, maken nog steeds deel uit van de essentie van het huis zelf, wat het nog specialer maakt.

Het hoekje van Pomés, zijn werkplek en inspiratiebron
Een eigenaardige slaapkamer en een ruimte waarin de Licia-collectie volledig is geïntegreerd. Trendy stukken die beweging en souplesse brengen. Naast zijn slaapkamer is de hoek waar Leopoldo Pomés werkte. Zijn inspiratieplek, die de laatste trends volgt. De Licia collectie is een ontwerp van het Kave Home team. Ambachtelijk gemaakt met massieve, duurzame mangohouten elementen, individueel gerangschikt om de ronde vormen te creëren. De naam van deze collectie is A View of Hedonism, zoals Leopoldo zichzelf definieerde. Een hedonist die geniet van uiterlijk, van het genot van eten, van vrouwen en vooral van schoenen.

Meer informatie:
Kave Home
www.kavehome.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.