Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Silhouettes van Studio Gensler voor Turri

Turri en Studio Gensler hebben een werkelijk impactvolle samenwerking tot stand gebracht, gedreven door een missie om strategische ontwerpen te produceren. De door Gensler voorgestelde Silhouette-collectie getuigt van meesterschap in hedendaagse en functionele ruimtes, gecombineerd met expertise in architectuur van over de hele wereld.



De nieuwe creaties van Studio Gensler zijn geïnspireerd op de ervaring van het binnenstappen in een luxehotel, waar de verwelkomde gasten blij zijn dat hun verwachtingen niet alleen worden ingelost, maar zelfs worden overtroffen.

Stelt u zich eens voor dat u bij de ingang van een exclusief hotel staat. Uw oog wordt als eerste getrokken naar de Silhouette bank, die de omringende ruimte sierlijk opwaardeert. De zachte zitting en de cilindervormige armleuningen, bekleed met leder of stof, dragen samen met de volheid van de sofa als geheel bij aan een gevoel van comfort en welzijn.
Vier elegante, massief houten poten, in donkere eucalyptus afwerking, ondersteunen met buitengewone natuurlijkheid het afgeronde lichaam van de bank, waarbij de structuur lichtjes van de grond wordt getild. Door zijn strakke vormen en proporties is de Silhouette sofa ideaal voor omgevingen waar gastvrijheid en gezelligheid centraal staan.

Voor ruimtes waar gasten op zoek zijn naar ultieme ontspanning, is er een oplossing gevonden in de Silhouette lounge chair. De U-vormige kromming geeft een gevoel van lichtheid, benadrukt door de omhullende lijnen van de kussens, die verkrijgbaar zijn in stof of leer. De hoofdstructuur, van technopolymeer met een lichtgrijze matte afwerking, heeft een uitneembare vulling van halfbouclé, en de rug is voorzien van een lederen martingaal. Net als de Silhouette bank geeft de esthetiek van de fauteuil uitdrukking aan de behoefte aan verandering die veel hedendaagse ontwerpen kenmerkt, maar blijft tegelijkertijd trouw aan de authenticiteit van Turri's "made in Italy" stijl.

Om de hoek, in de gang, ontmoeten we het Silhouette dressoir. Dit minimalistische ontwerp heeft vier scharnierende deuren van warmtebehandeld eucalyptus en een bekleding van leer. Binnenin bevinden zich twee compartimenten met twee legplanken. Het bovenste compartiment is uitgevoerd in matzwarte lak, terwijl de geïntegreerde plank is gemaakt van bruin Emperador marmer. Tot slot tillen kleine bronskleurige metalen voetjes de structuur van de grond.

Om objecten, meubels en omgevingen te verlichten, is er de Silhouette-verlichting. Deze lichtgevende sculptuur is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen, zowel in een licht marmeren versie als in een essenhouten versie.

Dankzij de vooruitziende blik van de oprichter van de Gensler studio zelf, Art Gensler, geeft de Silhouette collectie een gevoel van personalisatie en intimiteit aan grote gemeenschappelijke ruimtes en mengt ambachtelijke traditie met innovatie om aan de behoeften van modern design te voldoen.

Publicatiedatum: