De Woonindustrie maakt zich op voor jubileum, maar eerst komen de VAKdagen er nog aan

September is de maand van de beurzen. Als interieurliefhebber kom je in deze najaarsperiode flink aan je trekken. De Woonindustrie is een van de weinige beursorganisaties die sinds jaar en dag áltijd in de herfstmaand haar VAKdagen organiseert. Weer of geen weer, corona of geen corona, crisis of geen crisis, het inkoopcentrum laat op de beurskalender nooit verstek gaan. Dat dat gewaardeerd wordt door exposanten en bezoekers, blijkt wel uit het feit dat De Woonindustrie voor de komende VAKdagen goed vol zit.

"Professionals waarderen de steady koers van De Woonindustrie. Dat vertaalt zich in de aanwezigheid van meer dan 200 merken", verklaart woordvoerder Jan Hogenkamp, commercieel verantwoordelijke van dit centrum voor wonen; een ontmoetingsplek voor innoverende en inspirerende merken, fabrikanten, producenten, retailers, stylisten, architecten en consumenten.Er heerst volop bedrijvigheid in het inkoopcentrum als we Jan Hogenkamp en Ellen van Vegten (Marketing & Communicatie) in het Atrium spreken. Met het oog op de komende najaarsbeurs en het WOONevent  zijn tal van exposanten hun showrooms en collecties aan het updaten. Al pratend komt het 30-jarig jubileum ter sprake, dat volgend jaar gevierd zal worden. "Het programma moet nog ingevuld worden, maar we zullen er in heel 2023 bij stil staan", kondigt Ellen alvast aan. Market Day XL Project & Interieur
Naast de traditionele voor- en najaarsbeurs komt sowieso het interieurevent Market Day XL Project & Interieur weer terug op de agenda. "Dat zal in april worden", vertelt Jan. "De eerste editie was dermate succesvol, dat we besloten hebben om komend voorjaar deze opnieuw op de agenda te zetten. Hiermee spelen we in op de toenemende behoefte van interieurbedrijven om de groeiende projectmarkt te betreden." 
Dit projectevent trekt vooral nieuwe bezoekers, waaronder (interieur)architecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten, retailers, detaillisten, horecaondernemers en adviseurs. Ook de Interieurprofessionaldag krijgt in 2023 opnieuw een plek op de agenda van De Woonindustrie.

Nieuwkomers
Maar eerst staan de VAKdagen voor de deur. Al eerder meldde Wonen360 de nodige veranderingen en nieuwkomers binnen het inkoopcentrum. "We zijn volop in beweging", zegt Jan. "Vanuit Vlaanderen komt nu Kreamat niet alleen op de slaapafdeling de gelederen versterken, ook zullen ze present zijn op de designafdeling", geeft hij als voorbeeld.
Als we Jan vragen een blik op de toekomst, op de tweede helft van dit jaar te werpen, dan zegt hij: "De markt beweegt zich enigzins terug naar de tijd van voor corona. Als we realistisch zijn, dan gaat de interieurbranche een rustiger tijd tegemoet dan tijdens de coronaperiode. Hoe het ook zij: de VAKdagen zijn voor de interieurmarkt een mooi contactmoment. Zoals het er nu naar uitziet belooft het weer een mooie editie te worden."Meer informatie:
De Woonindustrie
Symfonielaan 1
3438 EW Nieuwegein
T +31 303 03 27 00
info@dewoonindustrie.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven