Lapalma fauteuil geïnspireerd op de luchtvaart

Een minimalistisch en slank silhouet kenmerkt de nieuwe Foil fauteuil, ontworpen door Francesco Rota voor Lapalma. De inspiratie achter het originele ontwerp komt uit de luchtvaartwereld, meer bepaald van het vleugelprofiel: vandaar de naam FOIL.De vleugels van een vliegtuig zijn ontworpen met een vlakkere zijde en een meer afgeronde zijde. Hierdoor ontstaat een drukverschil tussen de twee oppervlakken (rug en buik) waardoor het vliegtuig kan stijgen. Dit concept wordt weerspiegeld in het ontwerp van de armleuning van de fauteuil, die een vlakke buitenzijde heeft en een binnenzijde die zacht is gemaakt met comfortabele vulling.

FOIL fauteuil is uiterst veelzijdig. Door zijn compacte afmetingen kan hij gemakkelijk in verschillende contexten worden geplaatst, zoals op kantoor, op een favoriete locatie, in de restaurantwereld en thuis. Het ontwerp is slank maar toch meegaand: door de slanke armleuning is er meer ruimte voor de zitting, wat resulteert in een goede ergonomie.

Het ontwerpproject werd gecreëerd met het oog op duurzaamheid: de kuip die uit één enkel materiaal bestaat (Baydur hard en soepel polyurethaan) kan aan het einde van zijn levensduur gemakkelijk worden gerecycleerd. De stof, die zonder gebruik van lijm wordt aangebracht, is ook gemakkelijk te scheiden.

FOIL is verkrijgbaar met alle onderstellen die al in de collectie zitten: stervormig, vier metalen of houten poten, of drie of vier spaken voor het kantoor. Een nieuw houten onderstel met een verfijnd design past mooi in de vergaderruimtes van elegante kantoren, in restaurants en cafés, of zelfs in de woonkamer.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven