Studenten maken meubelstuk uit vliegtuigvleugel

Zes creatieve vakstudenten 'ondernemend meubelmaker' van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam hebben zich overtroffen en een uniek ontwerp gepresenteerd op de EXPO 2022 van 12, 13 en 14 juli. Zo maakten Senna, Melinda, Cheyenne, Max, André en Gijs een meubelstuk uit vliegtuigvleugels. Dat meldt Aeroplane Cruise Rotterdam.

In het kader van het project ‘Repro meubel’ kregen de studenten de mogelijkheid een concept te ontwikkelen voor de toepassing van een vleugel in een bureau, kast en bijpassende verlichting. In de tijd die in het reguliere programma staat voor het kiezen en bedenken van het meesterstuk werd een concept bedacht. Na een voorstudie over keuze houtsoorten, verbindingen met vliegtuigaluminium, geleiders kastlades, scharnieren, kogelgeleiders, handgrepen, ledverlichting hebben ze het concept verder uitgewerkt in een digitale animatie. Beoordeeld door een jury bestaande uit docenten van het HMC en opdrachtgevers.

Het meubel is vervolgens gerealiseerd in de twee laatste schoolperioden en wat dit meubel zo uniek maakt is dat de fraaie originele details van de vliegtuigvleugel behouden bleven. Enig in zijn soort.

Zittend achter het werkblad van massief hout van Amerikaans noten en mahoni en bijpassende bureau lades heb je zicht op de inwendige constructie van de vleugel en zie je bijvoorbeeld de brandstofleidingen. Het landingsgestel is behouden en op juiste werkblad hoogte gezet. Het hydraulische systeem is zichtbaar.

De bijpassende kast is gemaakt uit de bovenzijde van de vleugel en heeft het originele kleurenschema van de Piper Arrow Turbo. Van de Aileron is een lamp met ledverlichting gemaakt en hangt boven het bureau met staalkabels die vroeger verbonden zaten aan de flaps.

Bron: Aeroplane Cruise Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven