'Boomstamtafels uit één massief stuk hout'

Vader en zoon richten meubelbedrijf op

Vader Armand en zoon Thomas Toenders uit Boxmeer maken sinds kort boomstamtafels uit één massief stuk hout. Zo hebben ze vorig jaar het bedrijf Ar&Tho opgericht. "Wij wilden als vader en zoon een eigen bedrijfje starten en kwamen uit op zelf meubels maken en verkopen", vertellen ze tegen het Algemeen Dagblad (AD).Armand is dan al 25 jaar werkzaam in de houtindustrie en heeft hier veel ervaring opgedaan. Al vele jaren had hij het idee om iets te gaan doen met het bijzondere hout dat kan worden ingezet voor de tafelbladen, uit één geheel, voor boomstamtafels. Middels de oprichting van Ar&Tho wil Armand dit idee combineren met zijn wens om een jonge ondernemer, met ambities, te helpen met en te leren over het vak.

Thomas heeft in zijn examenjaar (2020-2021) aan het Elzendaalcollege in Boxmeer zijn profielwerkstuk en een opdracht voor bedrijfseconomie gecombineerd tot één werkstuk. Het werkstuk is geschreven op basis van een onderzoeksvraag (profielwerkstuk) en het (virtueel) opstarten van een eigen bedrijf (bedrijfseconomie). Dit paste perfect bij het idee over boomstamtafels. Inmiddels studeert Thomas aan de HAN in Nijmegen. Hier volgt hij de opleiding Ondernemerschap en Retail Management.

Uiteindelijk zijn 'Ar&Tho' dus begonnen in het jaar 2021 om samen onze ervaringen, ambities en leerdoelen te combineren bij de vervaardiging van boomstamtafels.

Meer informatie:
Ar&Tho
De Sering 7
5831RW Boxmeer
06-83843420
info@arthoboomstamtafels.nl
www.arthoboomstamtafels.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven