Ronald Verdult licht tipje van de sluier op:

"We hebben een nieuwe manier gevonden om loofhout te verrijken"

Met een aantal belangrijke meubelbeurzen aan de horizon, wordt er momenteel bij RV Design hard gewerkt aan een uitgebreide nieuwe collectie. Na een reis naar India en een bezoek aan de meubelbeurs MIFF wordt het assortiment door eigenaar Ronald Verdult klaargestoomd voor het beursseizoen.

Het afgelopen jaar kwam RV Design voornamelijk met veel nieuwe stoelen en tafels met HPL bladen. Dit jaar kunnen de stoelen niet missen, maar staan ze in het teken van natuurlijk materialen. Ook kunnen mensen een reeks kasten verwachten in het najaar.


Ronald Verdult.

Naturel kleuren en zwart
"De stoelen die in de loop van het tijd gelanceerd zullen worden zijn het best te beschrijven als een combinatie van de Scandinavische en Japanse stijl", legt Ronald uit. Naturel kleuren, zoals zandtinten, zullen afgewisseld worden met zwart. "Qua stoffen maken we veel gebruik van Teddy en Bouclé, waardoor een je een soort beach house stijl krijgt."

Ronde vormen
Naast een reeks stoelen gaat de meubelgroothandel ook met nieuwe kasten en tafels komen. "In India hebben we een tafelserie laten produceren", vertelt Ronald die de afgelopen maanden door Azië heeft getrokken. "Van oorsprong komen hier robuuste meubels vandaan en wordt er veel gebruikt gemaakt van vierkante vormen." Maar bij RV Design pakken ze het anders aan. "De collectie tafels zullen voornamelijk rond, druppelvormig en ovaal zijn. De tafelbladen krijgen ook dunnere lijnen, waardoor het wat subtieler oogt."

Hout verrijken
Tevens heeft RV Design een creatieve manier gevonden om het hout te verrijken. "We voegen een extra stap toe in het productieproces en laten het materiaal bewerken. Doordat de lelijke stuken uit het hout gehaald worden, krijgt de loofhoutsoort een luxere uitstraling", legt Ronald trots uit. Verder kan en wil hij hier nog niet te veel over kwijt. Het eindresultaat zal in de loop van het jaar naar buiten komen.

Vijftig modellen
Zo zullen alle nieuwe producten in de maanden september en november gepresenteerd worden. Dit gebeurt tijdens drie verschillende evenementen: Meubelhart Beusichem, Meubelbeurs Brussel en in Duitsland op de M.O.W. "Zeker 50 nieuwe modellen zullen we onder de aandacht gaan brengen van de bezoekers", zegt Ronald, die niet kan wachten op het nieuwe beursseizoen.

Meer informatie:
RV Design
Minervum 7334 (kantoor) 
4817 ZD Breda
+ 31(0)765711922
sales@Ronaldverdultdesign.nl
www.ronaldverdultdesign.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven