Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Veiling van tafel levert recordprijs op

Op de veiling van Stockholms Auktionsverk Helsinkis Modern Art & Design werd afgelopen zondag een tafel van Alvar Aalto verkocht voor de wereldrecordprijs van SEK 1.185.000 (EUR 115.000). 

"Na intensief bieden met een groot aantal internationale bieders konden we stellen dat er een nieuw wereldrecord was bereikt. Het is ook de eerste keer ooit dat een tafel van Alvar Aalto voor meer dan SEK 1 miljoen is verkocht", meldt het veilingsbedrijf.

De tafel werd oorspronkelijk besteld door het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, maar omdat zowel de fabrikant Viljo Hirvonen als Alvar Aalto overleed voordat de tafel was geleverd, bleef hij in Finland en is hij tot nu toe in particulier bezit gebleven.

Dan von Koskull, CEO bij Stockholms Auktionsverk Helsinki en specialist in Fins design & crafts is enthousiast over de verkoop. "Ik heb lang gewacht op deze fantastische tafel en ik ben blij en trots dat de eigenaar ervoor heeft gekozen om via ons te verkopen. Ik ben vooral blij dat de tafel in Finland blijft."

Andreas Siesing, expert bij Auctionet.com waar de tafel werd verkocht, is ook erg tevreden en hoopt in de toekomst meer schatten te zien: "Na dit najaars wereldrecord met de IKEA fauteuil "Cavelli", voelt het geweldig om deel uit te maken van een ander designrecord", zegt Andreas Siesing. 

Bron: Auctionet.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven