Table du Sud, The Substitute, Inside Blinds, TePe Metal, Holland Haag, TICA, Victor Bockweg, COREtec, Meubelhart Beusichem

Dit zijn de meest gelezen interviews op Wonen360 in het tweede kwartaal van 2021

In de dagen voor kerst blikt de redactie terug op 2021. In de afgelopen twaalf maanden verschenen via ons nieuwsplatform meer dan 6500 artikelen. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met vrijdag 24 december zetten we ze voor u op een rijtje.


Vandaag (dinsdag 21 december) is deel 2/5 aan de beurt: de top 3 van april, mei en juni 2021.

April

De maand april begint met een derde plaats voor Meubelhart Beusichem. Het artikel ging over de inkoopdagen die werden gehouden in de vierde maand van het jaar, het was een succesvolle editie. "Zeker op de eerste maandag kwam dat ouderwetse beursgevoel weer naar boven", zegt Wiebe Bouma van groothandel en agentschap New Ambiance. "Het was toen vooral in de middag lekker druk en dat gaf een goed gevoel. Verschillende winkeliers kochten leuk in. Zij vonden het fijn om weer nieuwe handel te zien." 


Op de tweede plaats staat het artikel "Duurzaam platform The Substitute wil meubelbranche veranderen". In Europa wordt een kwart van al het meubilair ter wereld gemaakt. Goed voor een markt van €84 biljoen met ruim 1 miljoen werknemers in 130.000 bedrijven waarvan 85% ZZP en klein MKB. In Europa wordt jaarlijks ook 11 miljard kilo aan meubilair weggegooid. Hiervan wordt maar 10% gerecycled. Dit is enkel de impact van meubels aan het einde van de levensduur. Machteld en Marieke van The Substitute willen hier verandering in brengen met hun online platform The Substitute en de Duurzame Woonbeurs. Tijdens het interview vertellen de dames over het belang van duurzaamheid binnen de branche.


Met een artikel gewijd aan de uitbreiding van het Brabantse bedrijf is Table du Sud op de eerste plaats geëindigd. Na zes jaar zitten Teun en Evert Antonissen met Table du Sud al over de 10 miljoen euro omzet. Het productiebedrijf staat zelfs op de achttiende plek in de top 100 van Nederlands snelst groeiende bedrijven in 2020. "Iets waar we trots op zijn. Toen we in 2015 begonnen hadden we niet durven dromen zo veel woonwensen te mogen vervullen", vertellen de broers. "Met de nieuwe hal moeten we in de loop van de jaren de omzet kunnen verdubbelen."

Mei


"Eerst moest de tafelpoot robuust zijn nu vooral smal en minimalistisch", dat is het artikel dat op drie staat in de top van de maand mei. Joyce Pont van TePe Metal vertelt over het verwerken van staal voor de meubelsector. "Bij interieurstukken gaat het in de eerste plaats om design, daarna stabiliteit en vervolgens de (inkoop)prijs. In deze volgorde behandelen we alle ontwerpen. Wanneer wij een onderstel van een tafel hebben ontworpen en gemaakt, wordt dit uitvoerig getest en laten we het aan de klant zien. Vervolgens gaan we het dusdanig innoveren om de constructie sterk genoeg te maken." 


Als tweede staat het "onwaarschijnlijke succesverhaal" van USfloors International, een exclusief interview met president Jan Dossche. Vijf jaar geleden had niemand in Nederland of Vlaanderen van COREtec Floors gehoord. De kans is groot dat 2021 afgesloten wordt met een omzet van 100 miljoen euro. "Het is een onwaarschijnlijk succesverhaal", vertelt Jan Dossche (59) vanuit zijn nieuwe kantoor in Kruisem dat opvallend genoeg volledig voorzien is van COREtec-vloerdelen uit zijn vorige werkruimte. Volgens de president van USFloor International, die geregeld met zijn e-bike 23 km door de Ardennen naar zijn werk fietst, is dat te danken aan vijf pijlers waarop zijn vloerenbedrijf steunt. 


Dominique Lampe van Inside Blinds siert de eerste plaats van de meimaand. Volgend jaar is het 30 jaar geleden dat zaakvoerder Dominique Lampe (53) zijn bedrijf Inside Blinds oprichtte. Een internationaal actief bedrijf dat hoogwaardige raamdecoratie op maat maakt in het eigen atelier in Roeselare. Zijn echtgenote Nancy werkt er sinds 1998, vlak nadat ze elkaar hadden leren kennen. Inmiddels is het 2021 en heeft het echtpaar de opvolgers al in de coulissen staan: hun drie dochters. In het komende jubileumjaar wordt een compleet nieuw bedrijfspand met een etage in gebruik genomen. In september gaat de eerste paal de grond in. "De productieruimte wordt in de nieuwbouw meer dan verdubbeld", liet Dominique weten.

Juni


In de eerste week van juni beland Rogier Uivel, commercieel directeur van TICA trends & trade Aalsmeer en Venlo op de derde plaats. Van 2021 tot en met 2025 wordt de focus gelegd op het uitbreiden van Tica trends & trade naar meerdere landen in noordwest Europa. Dit zijn België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. ''Deze uitbreiding begint met het betreden van de digitale markten in deze specifieke landen, en daarna filialen te openen.''

Ook laat hij weten dat de bovenverdieping bij TICA Aalsmeer wordt verbouwd. "Achter de informatiebalie is een nieuwe ruimte gecreëerd waar verschillende exposanten hun intrek zullen nemen. Met de nieuwe ruimte wordt het assortiment op de bovenverdieping verder uitgebreid met (maatwerk)meubels, horecabenodigdheden, vloeren, woontextiel en lifestyle items om een mee in te richten."


Waar TICA uitbreidt internationaal, is er bij Holland Haag uitbreiding in het managementteam. Het artikel dat gaat over de uitbreiding en groei van het raamdecoratiebedrijf eindigt op de tweede plaats.

Holland Haag piept en kraakt. In positieve zin. Het groothandelsbedrijf uit Waddinxveen maakt een onstuimige groei door. Daardoor ziet de directie zich genoodzaakt om op managementgebied wijzigingen door te voeren. Inmiddels zijn die achter de rug. De totaalleverancier van gordijnen heeft Lara Mensink (43) doorgeschoven naar de functie van adjunct-directeur en Justin Linkerhof (41) aangetrokken als teamleider op de binnendienst. Hij heeft de stoel van Lara overgenomen.


Aan top gaat Victor Bockweg onder de kop "Ik deed altijd zoveel mogelijk zaken met zo weinig mogelijk leveranciers". In een uitgebreid interview vertelt hij over zijn carrière. 

Als jongeling was Victor Bockweg voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te treden. Hij was eigenaar van een meubelfabriek. Daar startte zijn rijke carrière die hem leidde langs tal van meubel- en andere bedrijven. Als inkoper behoorde hij tot de beste van Nederland. Inmiddels is Victor al enige jaren met pensioen, maar van stilzitten wil hij niet weten. Nog altijd voert de 72-jarige voor Expo Beusichem onderhandelingen met (toekomstige) exposanten. Dat kost hem nauwelijks inspanningen. "Ik heb altijd met veel plezier heel hard gewerkt, maar doe nu ook graag heel hard niks met evenveel plezier", vertelt hij met een brede grijns.

Woensdag 22 december verschijnt deel 3 in de serie 'Meest gelezen interviews in het afgelopen jaar'. Dan is het de beurt aan de maanden juli, augustus en september.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven