Table du Sud produceert bij voorkeur in eigen huis

"Met de nieuwe hal moeten we in de loop van de jaren de omzet kunnen verdubbelen"

Na zes jaar zitten Teun en Evert Antonissen met Table du Sud al over de 10 miljoen euro omzet. Het productiebedrijf staat zelfs op de achttiende plek in de top 100 van Nederlands snelst groeiende bedrijven in 2020. "Iets waar we trots op zijn. Toen we in 2015 begonnen hadden we niet durven dromen zo veel woonwensen te mogen vervullen", vertellen de broers.


Gebroeders Antonissen, Teun (links) en Evert.

Dat er een bedrijf werd opgericht was in eerste instantie niet de bedoeling. "We hadden een bartafel gemaakt in de schuur van onze ouders en hadden deze op Marktplaats gezet. Binnen een dag was de tafel verkocht en stroomden de aanvragen binnen. Zo is het allemaal gestart." Al snel hadden Teun (31) en Evert (24) door dat de markt voor bartafels klein was. "We zijn verder gegaan met eettafels en hebben toen ook het bedrijf opgericht en een naam gegeven." 
Twaalf jaar geleden woonden de broers in Frankrijk waar de liefde voor de Franse taal is ontwikkeld. "We vinden Frans een mooie spreektaal en het was bijna vanzelfsprekend dat de naam in die taal zou worden. De tafels worden in het zuiden gemaakt (in Heeze, red.), vandaar Table du Sud. Van die naam hebben we nog geen dag spijt gehad."

Productie
Zoals de naam doet vermoeden maakt het Brabantse bedrijf tafels maar inmiddels is het meer dan dat. "We verkopen en produceren een volledig set aan meubels. Denk hierbij aan verschillende tafels, kasten, tv-meubels en sidetables. Stoelen en banken kopen we in en verkopen we door."

Het bedrijf staat voor kwaliteit en service. Met die uitgangspunten is er gekozen voor een volledige productie in Nederland. "Doordat wij de productie van het eindfabricaat volledig in eigen beheer hebben, kunnen we snel schakelen. Dit brengt veel voordelen met zich mee. We kunnen nauwkeurig controleren of de producten precies worden gemaakt zoals wij dat willen. Wordt het in een Oostblokland of Azië gemaakt, dan zien wij productiefouten pas in Nederland en dit brengt vertraging, veel kosten, en een ontevreden eindklant met zich mee." 


"Ook de leveranciers van onze zitmeubels worden zorgvuldig geselecteerd. Het liefst kopen we onze zitmeubels in waarbij de productie van de meubels in Nederland of Europa plaatsvindt. Bij deze partijen is de kwaliteit hoger en kunnen we verkopen volgens het made-to-order principe. Leverbetrouwbaarheid vinden we heel belangrijk. Partijen die structureel te laat leveren worden vervangen voor nieuwe leveranciers."

"We krijgen vaak de vraag of onze producten duurder zijn dan die van andere partijen in de markt, omdat wij in Nederland produceren. Maar dit is niet het geval. Als je zorgt voor moderne machines en het juiste productiesysteem kun je tegen een normale prijs verkopen."Verdubbelen
Het bedrijf van de broers in Heeze is door de snelle groei alweer te klein geworden. "Het doel was om de 10 miljoen euro omzet te halen in 2020, maar hier zijn we ondanks corona overheen gegaan." Op een naastgelegen kavel wordt er hard gewerkt aan een extra pand voor onder andere opslag en productie. "Over een aantal maanden is, als het goed is, ook ons tweede productiepand klaar. Hier komt een groot deel van de logistiek in, maar ook een restaurant voor het personeel met dakterras en extra kantoorruimte."
Met een wekelijkse verkoop van 170 tafels en andere meubels is het een goedlopend bedrijf, maar met de nieuwe hal kan dit aantal verdubbeld worden. "Met de uitbreiding van 3000 vierkante meter moeten we in de loop van de jaren de omzet kunnen verdubbelen." Het doel voor dit jaar is omzet van rond de 16 miljoen euro. "Voorlopig liggen we op schema."

Duurzaamheid
Tegenwoordig is duurzaamheid in de branche iets dat een bedrijf niet onopgemerkt voorbij kan laten gaan. Zo ook bij Table du Sud. "We hebben zeven vrachtwagens op energiezuinige motoren rijden. Maar ook het dak ligt vol met zonnepanelen waar we ons bedrijf deels mee kunnen voorzien van stroom."
Bij Table du Sud gaat het verder dan het eigen pand en voorzieningen. "Voor de bezorging van meubels gebruiken we herbruikbare dekens ter bescherming. Dit scheelt in het gebruik van grondstoffen. De kleding van het personeel in de werkplaats en logistiek is van gerecycled materiaal gemaakt en voor iedere 3 tafels die we maken planten we via Trees For All ook een boom terug. Kortom we zijn er druk mee bezig maar het is op dit moment nog niet onze nummer een prioriteit." 

Geen voorraad
Voor wie een kijkje neemt in de loods ziet dat behalve een gereed product er geen directe voorraad van stoelen te bekennen is. "Stoelen zijn som in meer dan 500 stoffen en kleuren te verkrijgen. Het is daarom ook geen doen om elke variant op voorraad te hebben. De klant wil keuze hebben. Daarnaast kost het ook veel opslagruimte die we dus niet kunnen benutten voor de productie."

Partnerprogramma
Stylisten weten het bedrijf in Heeze ook goed te vinden. "Deze vakmensen benaderen ons dagelijks voor samenwerkingen. In het verleden gaven we verschillende kortingen en maakten we afwijkende afspraken. Inmiddels hebben we hier een lijn in getrokken. Er zijn twee stromingen ontwikkeld, de door de stylisten doorverwezen klanten en de stylisten die rechtstreeks bij ons kopen. Beide partijen krijgen sinds kort een coupon, maar afhankelijk van op welke manier ze zijn binnengekomen krijgen ze een andere korting. We zien dat het goed wordt opgepakt en de eerste mensen hebben we al in de winkel gehad met zo'n kortingscoupon." 

Vooralsnog zit het Brabantse bedrijf met haar showrooms in Heeze, Nieuwkoop en Deventer. Maar de broers sluiten niet uit dat er ook nog een verkooppunt over de grens of in de randstad bij komt. "We zijn nog lang niet klaar met groeien", besluiten ze ambitieus.

Meer informatie:
Table du Sud
info@tabledusud.nl   
www.tabledusud.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven