Exposanten opvallend positief gestemd over afgelopen inkoopdagen

De handel komt weer op gang... in Beusichem

Vrijwel alle exposanten die in Beusichem meededen aan de inkoopdagen (op 12, 13 en 19 april), kijken terug op een succesvolle beurs. "Zeker op de eerste maandag kwam dat ouderwetse beursgevoel weer naar boven", zegt Wiebe Bouma van groothandel en agentschap New Ambiance. "Het was toen vooral in de middag lekker druk en dat gaf een goed gevoel. Verschillende winkeliers kochten leuk in. Zij vonden het fijn om weer nieuwe handel te zien."

Wiebe Bouma van New Ambiance poseert bij een tafel van 2M Living.

In de stand van New Ambiance waren o.a. de nieuwste tafels van 2M Living (uit Geleen) te zien. De stijl wordt ronder, waardoor deze meer elegantie uitstralen. "Al blijft de beste verkochte nog steeds de boomstamtafel", geeft Wiebe aan. Hij is al zo'n acht jaar agent van genoemde Nederlandse tafelfabrikant, die sterk in maatwerk is.


Een blik in hal 12 van Sit Design.

Ook Samien en Gerben Blaauwendraad van Sit Design, tevens organisatoren van Meubelhart Beusichem, zijn zeer tevreden over de eerste opkomst. ''Met name de maandag was erg druk bezocht. We merken dat mensen vooral zin hebben om elkaar weer te zien en de 'handel' op te zoeken. Wij hebben, met inachtneming van alle maatregelen, toch onze uiterste best gedaan om het zo aangenaam mogelijk te maken voor iedereen.'' Zo heeft Samien de hal ook een trendy restyling en aankleding gegeven en zijn er wat showrooms her en der verplaatst.

Kris Samoy op een bed van Skagen Beds in de stand van Home and Trading.

In de showroom van Home and Trading, het verkoopkantoor dat eigendom is van Henk Wieten en Luc von Burg, treffen we de Belgische agent Kris Samoy. Hij vindt het opvallend dat er zoveel Nederlanders zonder mondkapje rondlopen. Als het aan hem had gelegen, was deze inkoopbeurs vanwege covid-19 niet doorgegaan. Niettemin is Samoy positief gestemd, ook al vindt hij het maandag (19 april) rond de middag als we hem spreken vrij rustig. "Maar in de handel gaat het vrij goed, zeker nadat in België de winkels weer open gingen. Onze cijfers zijn goed", geeft hij aan.
"Hoe ik de toekomst zie? Dat is een moeilijke vraag. Ik hoop dat na de zomer alles weer redelijk normaal is. Veel mensen hebben nu de rem erop gezet, zeker het oudere publiek."


De nieuwe lijn Dutch Oak Steel van Koopmans Meubelen.

Volgens Nico Satter van Koopmans Meubelen is dit toch een gekke tijd. ''Ondanks dat mogen we echt niet klagen. We merken dat de handel echt weer los komt. We zitten alleen nog niet op het normale niveau van voor de coronacrisis.'' De showroom van het meubelbedrijf uit Geldermalsen heeft een flinke make-over gekregen, dat goed in de smaak valt bij de vaste klanten en andere bezoekers. De nieuwe tafellijn Dutch Oak Steel werd onder andere gepresenteerd. 
 

Rutger Bongers op het nieuwe model Model E102, een multifunctionele bank.

Rutger Bongers (Agenturen) vertegenwoordigt het Belgische familiebedrijf Idea Furniture en de zitmeubelmerken Kler-Vero, die gemaakt worden in een Poolse fabriek waar circa 800 mensen werkzaam zijn. Hij is zeer positief over de nabije toekomst, ook al heeft hij het gevoel dat veel winkeliers op dit moment hun 'oude' toonzaalmodellen nog aan het ruimen zijn.
In Beusichem presenteerde hij het nieuwe model Model E102, een multifunctionele bank waarvan je de rug kunt uitklappen en de armleuningen traploos kunnen verstellen. Verder kunnen de linker- en de rechterzitting in zijn geheel worden gedraaid tot een relaxte hangbank. "Ook kan deze bank worden voorzien van een leeslampje en oplader voor telefoons en laptops. Of dat nog niet genoeg is: er is ook nog een schuiflade aangebracht. Handig om bijvoorbeeld de  afstandsbediening van de televisie op te bergen." 

Bezoekers konden er niet omheen: de 1,5 zitter van DS Meubel. ''Nieuw model,'' volgens Hugo Bauerhuit en Jurgen Bouwens, "dat enorm in de smaak valt. 'Bezoekers en klanten zijn weer positief en daar worden wij ook blij van.'' Naast de 1,5 zitter is ook de Sheep stof erg trendy, waar ook 1 model mee gestoffeerd is. De meeste fauteuils worden toch nog steeds in leer uitgevoerd.

Arend Teerink (links) van Lenselink Furniture in gesprek met een bezoeker.

In de showrooms van Lenselink Furniture is het maandagochtend (19 april) een komen en gaan van bezoekers. Tijd om even bij te praten met Arend Teerink is er niet, ook niet in de middag. Hij vertegenwoordigt verder de merken Vilmers en Zitform. Op de inkoopdagen showde hij verschillende nieuwigheden, waaronder twee nieuwe modellen van Vilmers en drie voor Zitform.

Ronald Verdult van RV Design heeft nog steeds veel velours staan in zijn showroom. ''Nog steeds erg trendy. Daarnaast zijn de eetkamerstoelen met draaifunctie ook erg in trek''. Ronald is tevreden over de beursdagen en ziet alweer uit naar MOW en Meubelbeurs Brussel. ''We hopen dat die internationale beurzen weer door mogen gaan, zodat de handel ook weer goed doorloopt.'' Ronald had veel last van de containergekte, dat volgens hem nu gepaard gaat met prijsinflatie die de consument moet gaan betalen.

Fedor Lange poseert op de nieuwe bank Freetown.

Fedor Lange van DFM en de Mecam Group is blij dat er eindelijk weer (in september was de laatste) een beurs gehouden kan worden. Niet dat het heel druk is in Beusichem als we hem spreken. "Maar we zijn zeker niet ontevreden. Vorige week maandag was goed, de dinsdag daarop druppelde het binnen en ook vandaag (19 april. red.) mogen we zeker niet klagen", aldus Fedor, die verder blij is met het feit dat de levertijden inmiddels verkort zijn van 14 naar zo'n 9 a 10 weken.
"Er wordt best aardig ingekocht", vervolgt hij. "Het is belangrijk om aan de hand van nieuwe dingen klanten te verleiden tot aankopen. Als je iets nieuws hebt, kun je het ook verkopen. Dan nodigt het ook eerder uit om het te kopen", aldus Fedor, die de nabije toekomst vol vertrouwen tegemoet ziet. "De meubelbranche blijft zeker goed doorlopen, omdat mensen hoogstwaarschijnlijk nog niet op vakantie kunnen en mede daardoor hun geld investeren in zaken in en rond het huis. Nee, wij zijn positief gestemd", benadrukt hij.

Philip Thuys van fabrikant Theuns bij een tafel in eiken fineer.

Meubelfabriek Theuns presenteerde een nieuw programma. "Iets strakker dan je van ons gewend bent", geeft Philip Thuys aan. "Fineer eilken met een vijftal kleuren in combinatie met staal, keramiek en verlichting." Omdat de Belgische markt nog open is, draait de fabriek van Theuns nog goed door. "Mede daardoor realiseren we nu een flinke plus, ook al loopt de export wel achter." Over het aantal bezoekers dat Beusichem aandeed is Thuys tevreden. Hij mocht zelfs een aantal nieuwe Thotem-klanten verwelkomen, laat hij niet zonder trots weten.


Het nieuwe model Brooklyn van Wiemann.

Mark en Cas Dillisse van Wiemann gaven aan al een goede beurs te hebben gehad. ''We hebben al veel afspraken gehad en er staan ook nog veel afspraken op de agenda komende weken. Het nieuwe model Brooklyn werd goed ontvangen, evenals de nieuwe kastenserie en een tweetal nieuwe slaapkamers.''

De tafelcreator van Van der Drift Meubelen is al bijna helemaal gedekt in Nederland en is bij ruim 40 dealers geïntegreerd. ''Een groot succes''. Ondertussen zijn er een aantal nieuwe onderstellen in de collectie bijgekomen. 


Nieuwe woonprogramma van W&W Furniture.

Bij W&W Furniture is er meer bezoek dan vooraf verwacht. De groothandel presenteerde nieuwe stoffen, stoelen en woonprogramma's. De meubelgroothandel tekende vorig jaar weer een vijfjarig contract bij de Expo in Beusichem. Hierdoor is de stand volledig gerestyled en in een nieuw jasje gestoken.

Bart Bockweg van iCatchers is blij met de opkomst. ''Het mag altijd drukker, maar we zijn erg tevreden over deze dagen. Er is weer handel, en mensen zijn blij elkaar te zien.'' 

Meer informatie:
Meubelhart Beusichem / Beusichem Expo 
www.meubelhartbeusichem.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven