Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studio HENK lanceert de Statement Collection

Creative director Xander Albers: "Alle ontwerpen nemen de hoofdrol als het moet"

Studio HENK lanceert deze maand de Statement Collection, een reeks nieuwe ontwerpen zoals de Layer Sofa en de Scissors Coffee Table. Het Nederlandse designmerk introduceert in totaal vijf producten.

De Statement Collection van Studio HENK bestaat, zoals zijn naam al doet vermoeden, uit opvallende statement pieces die elk interieur naar een hoger niveau tillen. "Met deze nieuwe collectie combineert Studio HENK een rustige basis met uitgesproken statement designs", vertelt Xander Albers, creative director van Studio HENK. "Alle ontwerpen uit de Statement Collection nemen de hoofdrol als het moet, maar zullen zich niet minder voelen naast andere sterke karakters in een interieur."



Layer Sofa
De Layer Sofa is een modulaire, gelaagde bank geïnspireerd op de jaren zeventig. Door zijn verschillende lagen heeft de Layer Sofa een uitgesproken esthetiek. Studio HENK geeft aan dat dit nieuwe ontwerp de meest modulaire bank tot nu toe is, doordat hij acht verschillende elementen bevat die allemaal met elkaar te combineren zijn. De veelzijdige elementen zijn zo flexibel dat ze zelfs in een hoek van 360 graden kunnen worden gebruikt.



Scissors Coffee Table
De Scissors Coffee Table is een design met een bijzonder ontwerpproces. Deze tafel kwam tot stand na een intuïtieve ontwerpsessie, waarbij Studio HENK’s designteam aan de slag is gegaan met slechts een stuk papier en een schaar. Het resultaat is een nieuwe vormentaal met een edgy randje. Er is keuze uit vier verschillende vormen en formaten die beschikbaar zijn in vijf kleuren; combineer bijvoorbeeld verschillende Scissors Tables met elkaar om zo een dynamische setting te creëren.



Oblique Lounge Chair
De Oblique familie wordt uitgebreid met twee nieuwe leden, waarvan het eerste een fauteuil in zijn meest pure vorm: de Oblique Lounge Chair. Tijdens het ontwerpproces speelde het team van Studio HENK met de vraag: welke elementen zijn essentieel voor het creëren van een comfortabele lounge chair? Het antwoord komt duidelijk naar voren in dit vernieuwende design dat slechts drie poten bevat, waardoor dit item gemakkelijk te plaatsen is in zowel grote als kleinere ruimtes. Met zijn opvallende stalen frame zonder zichtbare verbindingen is dit de perfecte stoel voor de minimalist in hart en nieren.



Oblique Dining Chair
De volgende nakomeling van de Oblique familie is de Dining Chair; herkenbaar door het gebruik van platte, ovale vormen. Net zoals bij de Lounge Chair is hier gebruik gemaakt van een minimalistisch stalen frame waarbij de verbindingen niet zichtbaar zijn, wat de stoel zijn elegante uitstraling geeft. De Oblique Dining Chair is ook verkrijgbaar met een gestoffeerde rugleuning voor extra comfort.



Bolster Stool
Bolster Stool wordt gedefinieerd door de comfortabele, cilindervormige rugleuning dat een bepalend element vormt in dit ontwerp. Het open, stalen frame zorgt voor een sterk lijnenspel dat wordt verzacht door de ronde vormen van het kussen: de perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit. De Bolster Stool is verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes.

Meer informatie:
Studio HENK
info@studio-henk.nl
www.studio-henk.nl

Publicatiedatum: