Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Meubels op andere manier gebruiken dan tot nu toe mogelijk was"

De Hei lanceert innovatief ophangsysteem

Dat De Hei Design Meubels innovatieve producten in huis heeft, blijkt wel uit het feit dat het bedrijf haar uitvinding beschermd heeft met een octrooi. Het patent geldt voor het ontwerp waarmee een kolom die met een stevig ophangsysteem voorzien kan worden van plankjes op verschillende hoogtes. "Hiermee is een meubel te maken dat kan dienen als een handige bijzettafel naast een fauteuil, als eyecatcher in een hal of entree of als designdisplay", somt Alexander Lenders op als we hem in ETC Design Center Europe bezoeken. Daar heeft zijn bedrijf, dat hij samen runt met compagnon Marcel Kieft, sinds februari een showroom betrokken. 

Marcel Kieft (links) en Alexander Lenders in de showroom in ETC Design Center Europe.

Met eenvoudige handelingen zijn de planken, die heel wat gewicht kunnen (ver)dragen, eenvoudig te verhangen. De planken, lades en andere wandelementen zijn tussen de meubels uitwisselbaar en ook in hoogte verstelbaar. "Hierdoor ontstaat een modulair systeem dat op verschillende punten in huis toch voor eenheid in design kan zorgen", geeft Alexander aan.

Het ophangsysteem bestaat uit twee aluminium elementen die eenvoudig in elkaar passen en waarbij geen andere bevestigingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.
Door de spelingsvrije constructie kunnen grote krachten worden opgevangen en is het systeem uitermate stevig en solide. 

Massief
Het kwalitatief hoogwaardig materiaal is van eiken- en notenhout gemaakt. Geen fineer dus, maar 'vol materiaal' dat ook kwaliteit uitstraalt. In het meubel kan elektriciteit worden verwerkt om bijvoorbeeld je telefoon mee op te laden of een contactpunt om een lamp aan en uit te doen.

Het is een doordacht systeem, dat blijkt ook uit de verstelbare, niet zichtbare pootjes waardoor het systeem altijd waterpas kan worden weggezet.

"De meubels en ophangsystemen worden in eigen beheer lokaal gefabriceerd", legt Alexander uit . "We ontwikkelen de producten zelf, maar willen er ook projectinrichters bij betrekken. Vandaar dat we hier in het ETC zijn neergestreken, waar veel interieurontwerpers over de vloer komen en veelal high end producten zijn te bewonderen."

Omdat De Hei met dik en massief hout werkt is extra aandacht besteed aan de constructie van de meubels. In bijvoorbeeld de meubellijn Lounge Base zijn daarom intern extra kanalen gefreesd zodat het hout onder invloed van een variërende luchtvochtigheid toch wat kan werken zonder te scheuren. "Deze kanalen worden tevens gebruikt voor plaatsing van de stroomdraden bij het inbouwen van het stopcontact en/of verlichting. Door deze innovatieve oplossingen zijn er meubels ontstaan die op een andere manier te gebruiken zijn dan tot nu toe mogelijk was."

Inmiddels is De Hei bezig om de productlijn verder uit te breiden. "Als er klanten zijn met speciale wensen of ideeën waarbij ons gepatenteerd systeem toepasbaar zou kunnen zijn, laat het ons  weten, dan bespreken wij graag de mogelijkheden met ze", besluit Alexander.

Meer informatie:
De Hei Design
T: +31 (0)645204343
info@deheidesign.nl 
www.deheidesign.nl