Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Frigerio meubelcollectie Christophe Pillet

Frigerio presenteert hun eerste meubelcollectie, ontworpen door de Franse ontwerper Christophe Pillet: de modulaire sofa Horizon, geïnspireerd op het design van de jaren '50 en '60, de salontafels Santa Monica van metaal en structuurglas en de opbergmeubel Analog van hout en stof.



HORIZON is het resultaat van zorgvuldig esthetisch en formeel onderzoek dat vooral gericht was op de modulariteit van de verschillende elementen. Een sofa met lineair vierkant ontwerp, geïnspireerd op het Amerikaanse design van de jaren 50 en 60, onderstreept door de bijzondere vorm van de gelakte metalen voet, wordt verrijkt met elementen die zijn absolute moderniteit onthullen. Een brede waaier van lineaire, hoekige, min of meer complexe oplossingen, met asymmetrische trapeziumvormige elementen, gebogen elementen en twee zitdiepten, om te voldoen aan heterogene levensstijlen en functionele en ruimtelijke eisen in zowel residentiële als contractuele omgevingen. Het platform waaraan de rugleuningen en armleuningen zijn opgehangen, is bekleed met stof of leder om het geraffineerde karakter te benadrukken.

Voor een maximaal zitcomfort stelt Pillet verschillende soorten armleuningen voor, afhankelijk van de diepte: twee doorlopende met verschillende diktes voor de diepte van 97 cm en twee doorlopende en een hamervormige voor de breedste zitting, 107 cm. Er is ook de mogelijkheid om in de samenstelling verschillende accessoires op te nemen, die zowel als centrale en als eindelementen kunnen worden geplaatst, die de functionaliteit van de bank vergroten, door een steunvlak te worden, of met kussen een extra soort armleuning. De collectie omvat ook een valet stand met marmeren blad, die wordt geïntegreerd in de bank door het te bevestigen aan het platform en elegante lade opslag volumes in essenhout of Canaletto walnoot om de objecten van de woonkamer tegemoet te komen.

Pillet vervolledigt de collectie met de familie van kleine tafeltjes SANTA MONICA. De drie externe buisvormige poten in gelakt metaal ondersteunen een rond blad, waarop een getextureerd glas rust in twee nieuwe kleurvarianten van de Frigerio-collectie: brons en fumé. Het is een familie van kleine tafels in verschillende maten en hoogten voor flexibele oplossingen voor verschillende inrichtingsbehoeften, en het is een zeer verfijnd product in zijn elegante eenvoud.

Last but not least is er ANALOG, een trapeziumvormig open opbergmeubel, hoog en laag, met twee centrale laden, met een structuur van essenhout of canaletto notenhout die zich onderscheidt door de afwerking van zowel de afgeschuinde randen van de structuur als de bovenbladen. Een afwerking die het meubel verder verrijkt is de interne rugleuning die bekleed is met stof in de varianten van de Frigerio-collectie, om de stofkeuze van de klant ook op het meubel af te stemmen. Een detail dat bevestigt dat Frigerio aandacht heeft voor verschillende behoeften. De onderste variant is kleiner van formaat en de opstaande rand is ruitvormig geslepen voor een zachtere, aangenamere touch. Een glazen brugplank is optioneel.

Bron: archiproducts.com

Publicatiedatum: