Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Casala lanceert nieuwe collectie Tonica

Casala presenteert Tonica, gestoffeerde ottomans met een stijlvol design. De serie bestaat uit een één- en tweezitter, ziteilanden en een tafelelement. Tonica is een smaakvolle en functionele toevoeging aan ieder zakelijk interieur waar samenkomen of brainstormen centraal staat. Ook in een bar of lobby nodigt een Tonica element uit om in ontspannen sfeer bij te praten.



Inspiratie

Designer Favaretto & Partners liet zich voor Tonica inspireren door de gestileerde en functionele vormgeving van een paardrijzadel. Hij vertaalde dit in een ottoman serie met een aantrekkelijk design en een subliem zitcomfort. Tonica kan individueel, in combinatie met ander meubilair of als één grote zitgelegenheid van verschillende Tonica elementen worden geplaatst.

Toepassing
Tonica is de perfecte aanvulling op het interieur voor de werkplek, presentatieruimte of bij een receptie. Plaats Tonica in een open ruimte om de ongedwongen sfeer te benadrukken, schuif Tonica bij om makkelijk een extra zitplaats te creëren of als decoratief item in een verloren gewaande hoek. De diverse opties, afmetingen, stoffen en afwerkingen maken Tonica breed inzetbaar.

Opties
De Tonica eenzitter kan worden voorzien van een praktische opslagfunctie voor o.a. magazines. De ruimte onder de zitting is te openen middels een lederen handgreep. Voorzie het tafelelement en de ziteilanden van elektrificatie om stroom- en datavoorziening mogelijk te maken. Ook draadloos opladen behoort tot de mogelijkheden. Het standaard multiplex eiken fineer, blank gelakte tafelelement kan optioneel worden uitgerust met een massief eiken of noten tafelblad, zowel gelakt als gebeitst in zwart of whitewash. 

Casala showrooms
Alle Tonica elementen zijn op afspraak te bewonderen in de Casala showrooms in Culemborg, Amsterdam, Londen (UK), Lauenau (DE) en Garches (FR).

Over Favaretto & Partners
Favaretto & Partners is in 1973 opgericht door Paolo Favaretto. Betrouwbaarheid en bewezen competenties hebben de studio voor industrieel ontwerp en binnenhuisarchitectuur geholpen om langdurige internationale relaties op te bouwen. Dit heeft geresulteerd in een verscheidenheid aan ontwerpen voor onder andere meubels en verlichting. Kernwaarden van de studio zijn onder meer de relevantie in de toepassing van materialen en het onderzoek naar innovatie in vorm en functie. In 2009 trad Francesco Favaretto toe tot het bedrijf. Hij studeerde Industrial Design aan de IUAV Universiteit in Venetië en studeerde af in 2006.

Over Casala
Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. “Design linked to Functionality” is diepgeworteld in ons DNA en leidend tijdens het ontwerpproces. Wij werken hierbij nauw samen met toonaangevende designers. Meer dan honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair kwaliteit, comfort en gebruiksgemak bied

Meer informatie:
Casala
www.casala.com 

Publicatiedatum: