Daniel Nijdam en Raymond Oelderink van Nijwie Furniture:

''We zijn net weer een beetje bij met de voorraad en dan gaan de winkels dicht''

"Wat onze verwachtingen voor 2021 zijn? Wij denken terug naar normaal met 2019 als uitgangspunt. Maar het is koffiedik kijken of zoals we hier in Twente zeggen: KWW; kieken wat 't wordt", vertellen Daniel Nijdam en Raymond Oelderink.

2020 was voor veel ondernemers een roerig jaar. Zo tegen het einde van het jaar, dat gedomineerd werd door de perikelen rond Covid-19, blikken we met een aantal personen uit de branche terug op het afgelopen jaar. Ook nemen we alvast een kijkje in 2021. Wat gaat ons het nieuwe jaar brengen? 

Die en andere vragen leggen we voor aan Daniel Nijdam en Raymond Oelderink van meubelgroothandel Nijwie Furniture & Le Chair uit Almelo.

Hoe blikken jullie terug op 2020?
''Heel dubbel allemaal: een jaar als in een rollercoaster vanuit normaal tempo naar stilstand, naar vol gas en weer terug. Zakelijk gezien een topjaar voor onze branche, we zaten een keer aan de goede kant van de medaille. 
We waren goed begonnen de eerste maanden, een goede beurs gehad in Keulen en een dito orderportefeuille. Toen kwam de eerste lockdown en leek alles stil te komen staan. Een maand later was de handel al weer top. Als voorraadhoudend importeur was dit niet te volgen. We zijn nu net weer een beetje bij met de voorraad en dan gaan de winkels dicht…''Wat zijn hoogtepunten geweest?
''De beurs IMM in Keulen, nog voordat het corona tijdperk begon. Daarnaast de stijgende omzet na de eerste weken lockdown in het voorjaar, daarmee kwam het idee dat het toch nog goed kwam.
Ook onze huisshow op afspraak in september, dat toch bijna alle klanten de moeite namen om ons te bezoeken en orders te plaatsen was een hoogtepunt. Dat gaf ons een goed gevoel dat we door onze klanten gezien worden.''

''Dit jaar viel wel op dat wij, als Nederlanders, toch wel erg veel veerkracht hebben, creatief met de omstandigheden omgaan, snel kunnen schakelen en improviseren, dat is toch goed om te zien.''

Misschien ook dieptepunten ervaren?
''Dat we met zijn allen in deze corona situatie zitten is zeker een dieptepunt. Het landelijke probleem met ziektes, overvolle ziekenhuizen en veel persoonlijke problemen bij de mensen is wat dit jaar aan zich tot een dieptepunt maakt. Hoewel het voor onze branche wel goed was, zal het in het algemeen wel economisch grote schade hebben veroorzaakt.

Daarnaast zijn de zeevrachttarieven die ongekende hoogtes halen, een erg zorgelijke situatie.''

Waar zien jullie naar uit?
''Terug naar normaal. Weer kunnen reizen, zowel zakelijk als privé.''

Meer informatie:
Nijwie Furniture
info@nijwie.nl  
www.nijwie.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.