Jeffrey Koster van Meubelindustrie het Anker:

"We snakken allemaal naar de leuke dingen die al zo lang niet meer mogen"

"Of ik wellicht dieptepunten heb ervaren in het achterliggende jaar? Zeker. Onze exporten staan door corona onder druk; onze afzet binnen Europa, maar ook alle overzeese bestemmingen hebben hier behoorlijk last van. Op privévlak: helaas een maand geleden zelf ook corona gehad en flink ziek geweest… maar inmiddels weer helemaal beter!", laat Jeffrey Koster weten.

2020 was voor veel ondernemers een roerig jaar. Zo tegen het einde van het jaar, dat gedomineerd werd door de perikelen rond Covid-19, blikken we met een aantal personen uit de branche terug op het afgelopen jaar. Ook nemen we alvast een kijkje in 2021. Wat gaat ons het nieuwe jaar brengen? Nog eerder: wat doen we met kerst?

Die en andere vragen leggen we voor aan Jeffrey Koster van Meubelindustrie het Anker.

Hoe kijk je terug op 2020?
"2020 was natuurlijk in alle opzichten een bizar jaar. Een vliegende start in januari, februari, daarna het uitbreken van het virus en de intelligente lockdown. We hebben ons wel even afgevraagd hoe dit af zou lopen. De meubelbranche heeft het normaal gesproken zwaar te verduren tijdens een crisis, maar de markt heeft maar heel even dichtgezeten en toen begon het te lopen. Veel mensen hebben dit jaar geïnvesteerd in en rond het huis en de meubelbranche heeft daar goed van geprofiteerd. Het is nog steeds extreem druk. Het eind van 2020 wordt weer spannend want de harde lockdown is een feit en zoals het er nu naar uitziet (we spreken Jeffrey op maandag 14 december, red.) zijn de winkels minimaal 4 weken gesloten. In dat opzicht geen goede start van 2021."

Wat zijn hoogtepunten geweest?
"Ondanks de intelligente lockdown een succesvolle huisshow-op-afspraak; de prachtige verbouwing van ons pand in Druten; en op privévlak een heerlijke vakantie aan de Nederlandse kust met alléén maar mooi weer; ja het kan!

Wat zijn de verwachtingen voor 2021?
"Veel zal afhangen van de snelheid waarmee gevaccineerd kan worden, maar ik verwacht zeker voor de 2e helft van 2021 een geleidelijke terugkeer naar 'normaal'. Dit zal ongetwijfeld gevolgen gaan hebben voor onze branche, want de focus van de consument zal zeker weer richting vakanties en horeca verschuiven, zeker in het begin als alles weer mag."

Waar zie je naar uit?
"Het zou mooi zijn als de meubelbeurzen in 2021 weer doorgang kunnen vinden; daarnaast denk ik dat we allemaal snakken naar de leuke dingen die al zo lang niet meer mogen; lekker ergens eten, even de kroeg in, (korte) vakanties… Ik heb nog stille hoop dat we kunnen skiën in februari, maar ik ben er bang voor…

Wat doe je tijdens de Kerstdagen?

"Quality time in onze eigen bubbel…"


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.