Abonneren

VacaturesTop 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wie is huisdesigner Marie Michielssen die collecties voor Serax ontwerpt?

Designer Marie Michielssen ontwerpt een nieuwe collectie voor meubelgroothandel Serax. Marie volgde een opleiding grafische vormgeving en startte in 1995 een eigen bedrijf. Daarvoor kocht ze oude bloempotten op, die ze vervolgens beschilderde en patineerde. De decoratieve bloempotten waren een succes, want niet veel later was het team al uitgegroeid tot vijf dames. Tijdens haar zoektocht naar een groothandel die haar collectie kon verdelen, belandde de ontwerpster bij Serax. 
Al snel vond ze daar ook de creatieve boost om ook andere dingen te gaan ontwerpen. Dat doet ze nu al meer dan 20 jaar en dat voor twee collecties per jaar. Haar ontwerpen kenmerken zich niet alleen door het gebruik van grafische prints, maar ook door een voorkeur voor materialen met een ziel zoals porselein, papier, canvas etc.


Marie Michielssen bezig aan haar ontwerpen.

Buthler James

“Zal ik je spullen even wegleggen?” De ideale vraag waarmee butler James zijn gasten verwelkomt. Want zogenaamde ‘spullen’ wegbergen, het blijft een heikel punt. Daarom ontwikkelde ontwerpster Marie Michielssen een trolley Lttle James en opberg-rek Big James waar plaats is voor onbepaalde zaken als sleutels, de mobiele telefoon, kleingeld of een visitekaartje misschien. “Het rek is ook een uitgelezen plek om bijvoorbeeld servies in op te bergen”, aldus Marie. “Vooral voor ruimtes en appartementen met relatief weinig plaats is de James een handige toevoeging.

Zowel het rek als de trolley kunnen dankzij de wieltjes makkelijk verplaatst worden en ook qua functie zijn ze uiterst flexibel. Zo heeft de Big James bijvoorbeeld handige uitsparingen aan de zijkanten waar je bijvoorbeeld handdoeken aan kan hangen.” Zowel de Big als de Little James worden uitgevoerd in een combinatie van staal en houtfineer. “Staal zit in het DNA van Serax, maar ik vond het toch belangrijk om legplanken in houtfineer toe te voegen”, legt Marie uit. “Dat hout zorgt voor een warmere sfeer, voor een huiselijk karakter van de James.”

Bekijk hier de hele collectie van Marie Michielssen voor Serax.

Meer informatie:
Serax
www.serax.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven