Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richmond Interiors wil ook geen huisshow houden

Lex Tiggeler: "Stiekem ben ik wel blij dat Meubelbeurs Brussel niet doorgaat"

Voor vele bedrijven is het een enorme aderlating dat Meubelbeurs Brussel verzet is naar 2021. Een van de bedrijven die de jaarlijkse vakbeurs op de planning had staan was Richmond Interiors.

"We hadden al contact met meerdere klanten die aangaven dat ze niet naar Brussel zouden komen. Stiekem ben ik dus wel blij dat de beurs niet doorgaat", vertelt Directeur Lex Tiggeler.

Omdat de meeste internationale beurzen af zijn gelast, moeten bedrijven alternatieve oplossingen bedenken, om toch de nieuwe producten te kunnen presenteren. "Je ziet nu dat er ontzettend veel huisshows gepland worden. Als alle exposanten uit Brussel nu een huisshow gaan houden, wordt het wel erg druk voor de winkelier", zegt Lex.



Tegen de stroming in
Om deze reden kiest het bedrijf uit Obdam ervoor om dit jaar zelf geen open huis te houden. Desalniettemin betekent dit niet dat zij geen actie ondernemen. "Online zijn we erg sterk. Onze B2B-webshop, die elke dag beter gevonden wordt door de dealers, is altijd up-to-date. Sommige producten zijn al uitverkocht voordat iemand ze in het echt heeft kunnen zien."

Vertrouwen speelt, volgens Lex, ook een belangrijke rol. "Als de klanten eenmaal weten dat een product kwalitatief goed is en ook nog verkoopt, dan is de stap om het online te bestellen een stuk minder groot."



Rust
Naast de focus op online shoppen, valt private shopping ook erg in de smaak bij de klanten van Richmond Interiors. Lex licht toe: "We hebben veel een-op-een afspraken kunnen maken. Terugkijkend is dit erg goed bevallen, bij zowel ons als de bezoekers. Vanwege de private shopping hebben we meer tijd voor onze klanten kunnen creƫren."

Niet alleen voor de klant geeft dit rust: "Normaal gesproken hebben we vijf beurzen per jaar, huisshows en moet je op en neer naar China. Dat heb je nu niet meer. Je hoeft niet meer te reizen. Dat zorgt voor rust binnen het bedrijf en voor mijzelf."



Momenteel komen er veel nieuwe modellen binnen, die bedoeld waren voor Meubelbeurs Brussel. "Omdat de beurs niet doorgaat en we geen huisshow houden, gaan we met een geheel originele oplossing komen", verraadt Lex. Op de inhoud kan hij echter nog niet verder ingaan. Wel geeft hij aan dat het niet meer lang op zich zal laten wachten.

Wordt vervolgd...

Meer informatie:
Richmond Interiors
www.richmondinteriors.nl
info@richmondinteriors.nl