Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwbouw onvermijdelijk door explosieve groei

Ethnicraft timmert flink aan de weg om partners nog sneller te kunnen bedienen

Het Belgische interieurmerk Ethnicraft timmert flink aan de weg. Waar het eind vorig jaar een accessoirelijn introduceerde, kondigde het bedrijf begin dit jaar aan met Notre Monde onder een naam verder te gaan. Vele partners, binnen en buiten Europa, hebben de tijdloze collectie gevonden en presenteren deze met trots in hun winkels. Om haar partners nog sneller van dienst te kunnen zijn, wordt er eind dit jaar een volledige distributiehal bijgebouwd in Boom (België).


Vincent in de prachtige showroom in Boom.

Vincent Sluyts van Ethnicraft is blij met de ontwikkeling die het Belgische meubelmerk doormaakt. ''Het is voor iedereen een vrij onzekere tijd geweest. Ook Ethnicraft heeft deze periode zo ervaren. Zeker omdat alle winkels in België verplicht hun deuren moesten sluiten. Desondanks zijn we positief, blijven we doorontwikkelen met nieuwe producten en collecties en plusten we zelfs in Nederland!''

Het in Boom gevestigde bedrijf Ethnicraft is in 1995 opgericht door Philippe Delaisse en Benoit Loos. Wereldwijd werken er meer dan 1500 mensen aan het produceren en ontwerpen van de meubel- en decoratiecollectie van Ethnicraft. Momenteel biedt het Belgische bedrijf meubels aan voor kantoor en de eet-, woon-, slaap- en badkamer.

Wereldwijd zijn ze actief in een 50 tal landen met partners uit zowel retail als projectsector.

Het rationele aspect van de collectie ligt in de kwaliteit, de eenvoud en de functionaliteit ervan. Daarnaast werkt het bedrijf met echt vakmanschap (craft). Een deel van de producten wordt gedeeltelijk met de hand vervaardigd, bijvoorbeeld de Ancestors-serie. 

Iconische stukken 
De Bok collectie is momenteel één van de best verkopende collecties, naast de N701 sofa. Daarnaast zien we dat bepaalde ontwerpen, als de Mikado tafel, succesvol blijven over de jaren heen. Vincent: ''De designs zijn tijdloos, zitten al jaren in de collectie en worden vrijwel altijd gepresenteerd op beurzen. Het zijn iconische stukken geworden.
Uiteraard blijven we verder ontwikkelen, met oog op de verschillende afzetmarkten en zien we populaire nieuwigheden hun intrede maken binnen de collectie.”

Nieuwbouw
In de prachtig ingerichte showroom in Boom zijn tal van nieuwe producten te bewonderen. Zo is er een officelijn ontwikkeld, nieuwe accessoires als spiegels, vloerkleden, dienbladen en kussens en vele andere nieuwe producten. ''We bieden nu het complete assortiment.''

Vincent ziet een verschuiving plaatsvinden bij de klanten van Ethnicraft. ''De retailer wil een breder aanbod. Onze producten zijn tijdloos. Een klant kan nieuwe toevoegingen nog steeds combineren met een product dat hij tien jaar geleden van ons heeft gekocht. We blijven innoveren, maar spitsen de collecties niet toe aan de huidige trends. Dat is de kracht van Ethnicraft! 

Ook wordt de eindklant veeleisender en wil graag dat de orders zo snel mogelijk geleverd worden. ''De huidige distributiehal wordt hierdoor te klein en daarom gaan we eind dit jaar de eerste paal slaan van de nieuwe hal, naast het huidige pand. Met deze stap hopen we onze partners nog sneller te kunnen bedienen met de leveringen, doordat we veel meer bevoorrading krijgen.''

Outdoor collectie
Ethnicraft blijft innoveren. Zo wordt er in september een nieuw B2B inkoopplatform gelanceerd, waar de klant online de order kan plaatsen, kan zien hoeveel voorraad er van een bepaald product is en wanneer de levering plaatsvindt. Leveringen worden op termijn nog sneller geleverd. Dit platform is volgens Vincent efficiënt, geeft een tijdswinst en geeft inzicht in orderverwerking.

Ook wordt in september de allereerste outdoorcollectie gelanceerd. ''We verwachten dat deze erg goed zal aanslaan,'' vertelt Vincent. ''Omdat de huidige vakbeurzen niet doorgaan, nodigen we (nieuwe) partners heel graag uit in onze uitgebreide showroom in Boom."

Meer informatie:
Ethnicraft
vincent.sluyts@ethnicraft.com
www.ethnicraft.com 
Scheldeweg 5
2850 Boom (België)


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven