Collectie was op ruim vijftien verkooppunten verkrijgbaar

Meubelfabriek en -atelier moet op last van de rechtbank na bijna 40 jaar de deuren sluiten

In 1982 werd het bedrijf opgericht als meubelstoffeerderij, die zich vooral specialiseerde in het opnieuw bekleden van betere gestoffeerde meubelen in stof en leder. Kwaliteit en speciale wensen kregen daarbij bijzondere aandacht. Vanaf het begin werd een klantenkring opgebouwd van afnemers die een goed stuk vakwerk en veelzijdigheid op prijs stelden en bereid waren daarvoor een verantwoorde prijs te betalen. Helaas mocht alle inzet niet langer baten, want precies 38 jaar later is Kessels Meubelateliers (voorheen Cor Kessels Gestoffeerde Meubelen) in Belfeld door de rechtbank in Roermond failliet verklaard. Negen werknemers verliezen hun baan.

In januari 1990 was Cor Kessels Gestoffeerde Meubelen omgevormd in Kessels Meubelateliers en werd begonnen met de productie van een eigen lijn gestoffeerde zitmeubelen. Gekozen werd voor een hedendaags tijdloos getint meubel.

Verder werd er gewerkt voor en met bedrijven als Alcantara, Ardecora, Aristide, Black Edition, Cesaro, Carlucci, Chivasso, Decortex, Dörflinger & Nickow, Fine, De Ploeg, Harlequin, Höpke, Hulshof, Jab, Keymer, Kirby Design, Kobé, Kravet, Kvadrat, Lancier, Lumière, Ohmann, Romo, Sahco, Sanderson, Saum & Viebahn, Silvera, Soleil Blue, Tres House, Verotex, Villa Nova, Zimmer & Rohde, Zinc en Zoffany.

Volgens het bedrijf heeft de consument anno 2020 een grote en groeiende behoefte aan zitmeubelen met een eigen karakter en een hoog kwaliteitsniveau. "Ieder mens heeft zijn eigen smaak en stelt andere eisen aan zijn of haar zitcomfort. Als atelier spelen wij hier graag op in. Wij zijn ervan overtuigd dat een goed samenspel tussen u als consument, uw interieuradviseur en Kessels Meubelateliers leidt tot een tevreden gebruiker en een uniek interieur", is op de bedrijfssite te lezen. Een juiste filosofie, maar blijkbaar niet goed genoeg om de deuren open te kunnen houden. Afgelopen week ging het bedrijf op slot.

Verkooppunten
De meubelen van Kessels werden verkocht door Van der Klei Interieurs (Alphen aan den Rijn), De Jonge Gescher & Kemper (Amsterdam), Joosse Interieurs (Arnemuiden), Studio Dok by Van Sinderen (Dokkum), Van den Broek Interieur (Heemstede), Van Zuylen Homedecorations (Kampen), Van Dam Wonen en Slapen (Kesteren), Doornebal Interieurs (Lienden), Van Lijf Interieurs (Margraten), Het Oude Ambacht (Noord-Sleen), Koos Kluytmans Interieurs (Oisterwijk), Heida Exclusieve Interieurs (Rijswijk), Boeren Hasseltstraat (Tilburg), Meubelambacht - D.E.B. N.V. (Turnhout), MASTER Meubel N.V. - Design Meubelen (Turnhout), Brangers Excl. Int. (Valkenswaard), Kooijman Interieurs (Woerden), My Home Interieurs (Zeist), Voorbrood Meubelen (Zevenhuizen).

Meer informatie:
Kessels Meubelateliers
www.kesselsmeubels.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven