Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Vliegende tafel' hangt met afneembare veiligheidsgordels aan het plafond

Voor dit ontwerpproject wilde de in Parijs gebaseerde studio JCPCDR een ​​alledaags object creëren dat zowel zeer functioneel als veelzijdig is. Het resultaat is de ‘vliegende tafel’, die, zoals de naam al doet vermoeden, aan het plafond kan worden opgehangen, kan worden gemonteerd als een gewone tafel of kan worden weggestopt wanneer deze niet wordt gebruikt.



JCPCDR bedacht het project eerst als een onderzoek naar de paradox tussen eenvoud en technologie. Met dit in gedachten gebruikt de speelse tafel alledaagse technologie, zoals een veiligheidsgordelmechanisme, om het ​​architectonisch object van een aantal functies te voorzien.



Het mechanisme dat de tafel optilt maakt gebruik van verschillende technieken, die allemaal zijn geïnspireerd op alledaagse voorwerpen: afneembare, veiligheidsgordelachtige riemen, elektrische gordijnmotoren, geïntegreerde verlichting en inklapbare poten. Deze details zijn allemaal verborgen in een eerder rustiek uitziend dienblad met strakke, eigentijdse lijnen.



Voor gebruik als een gewone eettafel kunnen de poten worden uitgetrokken en de riemen worden losgemaakt. Anders kan het oppervlak eenvoudig worden opgehangen met de vastzittende banden en worden gebruikt als vergadertafel, salontafel of zelfs als presentatietafel. Met zijn talrijke functies is de tafel ontworpen om flexibiliteit te bieden, waardoor het zich aan verschillende toepassingen of ruimtes kan aanpassen terwijl het tegelijkertijd een object is met een sterke visuele aanwezigheid.

Meer informatie:
Studio JCPCDR
www.jcpcdr.com  

Publicatiedatum: