Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iconische tribunestoelen worden zitmeubels

In 2014 werd het iconische nationale stadion van Tokyo, waar de Olympische Spelen van 1964 plaatsvonden, gesloopt. Met duurzaamheid en recycling in gedachten, slaagde meubelbedrijf Karimoku erin om ongeveer 700 stoelen te redden en gaf het drie lokale ontwerpers de opdracht om de stoelen om te vormen tot een limited edition collectie van krukken, stoelen en banken.



Het eerste ontwerp dat is gemaakt van de stadionstoelen is de Tokyo-stoel die is gemaakt met drill design. Op het eerste gezicht ziet het kleine, lichte krukje er delicaat uit, maar hij voldoet aan de strenge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen van het bedrijf. De structuur verwijst naar de Tokyo-toren of een Torii, met zijn rechte, trapeziumvormige lijnen. De eenvoudige structuur en het materiaalcontrast van kunststof en hout zorgen voor een uitgebalanceerde, magere vorm.

De tweede stoel wordt Pony genoemd en is ontworpen door Hiroko Shiratori. De stoel is gemaakt met het idee om nieuwe relaties te vormen in het huis van de gebruiker. Voor deze stoel wilde de ontwerper zoveel mogelijk de zitplaatsen van het stadion benadrukken, inclusief de onderscheidende vorm en kleur. Dat is de reden waarom het er onevenwichtig uitziet, omdat de kleine achterkant van de stoel zelf niet aan de rugleuning is bevestigd.

Ten slotte is de Kokuritsu-bank ontworpen door Gen Suzuki om het gevoel te geven dat de gebruiker in het stadion zelf zit. "De blauwe plastic stoel is iconisch voor het kijken naar sport", zegt Suzuki. "De vorm en kleur van de stoel, de temperatuur tijdens het zitten en het gevoel van afstand tot de stoel ernaast overlappen de vredige herinnering aan het kijken naar sport."

Meer informatie:
www.fastcompany.com

Publicatiedatum: