Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Johanson presenteert nieuw zitmeubilair

Tijdens de Stockholm Furniture Fair heeft het bedrijf Johanson de nieuwste producten gepresenteerd. Het meubelbedrijf heeft meer dan 60 jaar ervaring in het maken van Zweedse meubels met een puur, eenvoudig en uitgebalanceerd ontwerp.

Pelican
De Pelican is ontworpen door Johan Lindstén. Deze slank ogende stoel met zijn zacht afgeronde lijnen en 100% gerecyclede kunststofmaterialen zal de allereerste stoel in Zweden worden die het EU Ecolabel heeft gekregen. "Pelican is het antwoord op de wensen van veel klanten. Deze nieuwe stoel zal de houding ten aanzien van de materiaalkeuze uitdagen op een moment dat duurzaamheid en milieukwesties hoog op de agenda staan. Pelican heeft gemakkelijke, zachte lijnen die de rug- en lendengebieden van de gebruiker op een ergonomisch correcte manier wiegen. De slanke vorm en rondingen van de stoel suggereren meer dan een hint van de soepele gebogen nek van de vogel waar de stoel zijn naam aan dankt", zegt Lindstén.

Stroll
Stroll is een serie die spontane ontmoetingen aanmoedigt en - dankzij het gemak waarmee de krukken kunnen worden verplaatst - flexibele meubeloplossingen. Johanson is voor deze serie wederom een ​​succesvolle samenwerking aangegaan met het in Berlijn gevestigde ontwerpduo van Böttcher & Kayser. De serie bestaat uit in totaal vier meubels: een bank, lage kruk, en twee barkrukken van verschillende hoogte. Dankzij de wielen op de lage stoel en de bank kunnen deze items gemakkelijker worden verplaatst, wat het creëren van flexibele meubeloplossingen inspireert en vereenvoudigt.

Norma
De Norma-serie is ontworpen door Färg & Blanche en is een nieuwe vergaderstoel met een internationale uitstraling. De serie bestond eerder uit een bank en fauteuil maar is nu uitgebreid met de Norma-vergaderstoel, die een vleugje exclusiviteit combineert met het ultieme zitcomfort. De Norma wordt vervaardigd door Johanson in Markaryd door bekwame ambachtslieden.

Peak
De Peak-tafels hebben een traditioneel houten frame wat is vertaalt naar een modernere interpretatie in metaal. De Peak-tafel is ontworpen door Böttcher & Kayser en is verkrijgbaar in verschillende lengtes, dieptes en hoogtes in overeenstemming met standaard tafelafmetingen, maar er is ook de mogelijkheid om deze maten aan te passen. Rechthoekige tafelbladen worden ondersteund op een onderstel met vier poten; ronde bladen worden ondersteund door drie poten.



Voor het derde opeenvolgende jaar werkte Johanson samen met Beckmans College of Design en studenten aan de cursus meubeldesign. Dit jaar werd op de SFF een idee gepresenteerd dat in het najaar is ontwikkeld door studenten Jessica Westerberg en Tilde Ullberg: Dot, een reeks stapelbare krukken in twee hoogtes. Dot bestaat uit slechts drie componenten: frame, vulling en hoes, die elk van de andere kan worden losgemaakt. "De uitdaging was om iets te creëren dat zijn eigen onderscheidende persoonlijkheid combineert met een duurzame constructie die geschikt is voor de openbare ruimte", aldus Westerberg en Ullberg.

Meer informatie:
Johanson
www.johansondesign.com

Publicatiedatum: