Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Osmo TopOil ontwikkelt drie nieuwe varianten

Al meer dan 40 jaar is Osmo actief binnen de houtindustrie. Met de jaren heeft Osmo vele (onderhouds)producten op de markt gebracht. Zoals TopOil, voor de behandeling van houten tafels en aanrechtbladen. Dit product zorgt voor een beschermd oppervlak. Ook is het hout na de behandeling met TopOil voedselveilig, waterafstotend, slijtvast speeksel- en zweet bestendig. Het product is niet schadelijk voor dieren, planten en mensen.



TopOil

De TopOil was voorheen verkrijgbaar in vier varianten: Kleurloos Zijdemat 3028, Kleurloos Mat 3058, Acasia 3061 en Naturel 3068. 
Sinds kort zijn er drie nieuwe varianten van de Osmo TopOil ontwikkeld en uitgebracht. Het product is nu ook te verkrijgen in Wit 3037, Terra 3038 en Grafiet 3039.

Om alvast een idee te krijgen hoe het eindresultaat eruitziet na behandeling van het hout met de TopOil, kan de desbetreffende onbehandelde hout nat gemaakt worden. Dit lijkt op het resultaat van de Osmo TopOil Kleurloos mat 3058 en de Kleurloos Zijdemat 3028. Kort samengevat wordt er na de behandeling een permanente wet-look gecreëerd.


Links is behandeld, rechts niet (Wet-Look).

De TopOil Naturel 3068 krijgt als eindresultaat een “onbehandelde uitstraling’’, het bevat namelijk een klein aandeel wit pigmenten. In tegenstelling tot de TopOil 3061 dat een donkerbruin pigment bevat.

Doorbraak
Het begon allemaal met de doorbraak van Osmo's Hardwax Olie Original. Het bedrijf uit Aalsmeer vroeg zich waarom er, naast lak, geen andere hout beschermende producten op de markt waren. In die tijd werd er gezegd dat alleen lak bescherming kon bieden tegen houten oppervlakken. De nieuwe olie van Osmo moest goed doordringen in het hout en van binnenuit beschermen. Met als resultaat een afwerking waarbij het hout niet barst of schilfert. Hierbij ontstond de Hardwax Olie Original.



Meer informatie:
Osmo
info@osmonederland.nl
www.osmonederland.nl

Publicatiedatum: