Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thothem en Theuns bundelen krachten op beurs IMM in Keulen

"Ons uitgebreide machinepark laat toe om te spelen met vormen, maten en afwerking"

Thothem is het designlabel van Meubelfabriek Theuns, dat sinds de lancering in 2017 jaarlijks een nieuwe collectie uitbrengt. Na Kasaan (kasten), Tolowa (tafels) en Yurok (stoelen), volgt Ottawa. "Deze laatste in rij is een compacte, modulaire collectie die zich onderscheidt door de configuraties van en met meubel", vertelt woordvoerster Elke Theuns, die zich binnen het familiebedrijf bezig houdt met supply chain.

De Antwerpse meubelfabrikant is twee jaar geleden met Thothem gestart. Verschillende dealers zijn reeds ingestapt. Tot midden vorig jaar werd het altijd een beetje afgeschermd, maar sinds een paar maanden wordt het breder ingezet. Zonder dat het straks op elke hoek van de straat verkrijgbaar is.
Thothem is een kwaliteitslabel dat vooral door de consument gekend moet gaan worden. "Elke tafel of stoel heeft iets onderscheidend", vertelt salesmanager Philip Thuys, die sinds 1996 in dienst is.

Wat de nieuwe collectie betreft, is er de materialen- en kleurenmix van eiken met glas en licht. "Het glas is beschikbaar in vijf kleuren en bestemd voor fronten en topbladen", legt Elke uit. "Het eiken bestaat in drie kleurentinten. Het LED-licht kan ingezet worden om details te accentueren. Een tweede pijler van Ottawa zijn de eindeloze configuraties, ondersteund door Furnplan: modules maken de solitaire kast, die met bijpassende achterwandpanelen meer body krijgt. Iedere kast is opgebouwd uit modules die gestapeld en geschakeld zijn. Horizontale en verticale lijnen, open en dichte volumes, materialen en kleuren vormen een coherent beeld. Wat Ottawa uniek maakt, zijn de eiken achterwandpanelen. Ze worden op maat gemaakt en zijn eenvoudig te installeren. Ze geven een solitaire kast de allure van een complete woonwand – mét behoud van ruimte", weet Elke.

Na de succesvolle lancering van Ottawa op de Meubelbeurs in Brussel, zal deze collectie vast en zeker ook internationaal scoren op IMM, zo is de verwachting. Bovendien brengt Thothem in Keulen enkele nieuwigheden voor reeds bestaande dealers.

Kom deze nieuwigheden ontdekken in hal 10.1, stand D-026.

Theuns
Wat ook nieuw is dit jaar, is de aanwezigheid van Theuns op IMM. Elke: "De collectie Montreal heeft bewezen internationale allures en is daardoor het ideale product voor deze beurs. Montreal haakt in op de industriële loft-sfeer: het naturel, knoestige eiken wordt gecombineerd met zwart staal en 'ijzergetint' glas. Deze materiaalmix balanceert tussen warm en stoer, zacht en hard. Om het geheel compleet te maken, biedt Montreal een modulair achterwandsysteem met panelen, eveneens in eik met knopen. Aan deze wand kan je eenvoudig zelf een tv en kasten ophangen. Als extraatje kan een elektrische sfeerhaard in de kast ingebouwd worden."

Uiteraard staan Thothem en Theuns ook bekend om hun tafels en stoelen. "Elke collectie heeft een bijpassende tafel, verlengtafel en salontafel. Het uitgebreide machinepark laat toe om te spelen met vormen, maten en afwerking, waardoor elke tafel uniek wordt. Onze meubelfabriek is uniek als producent van eiken eetkamers en dat tonen we dan ook graag aan het internationale publiek in Keulen."

De meubelfabriek verkoopt haar producten in thuisland België (met zo'n 150 verkooppunten), Nederland (circa 120), Engeland (40) en Frankrijk (40). Vroeger volstond één nieuwe collectie per jaar, nu verwacht de klant meerdere nieuwe producten. Geen complete gamma’s meer, want de consument wil het liefst van alles wat in huis. Dit jaar trekt de familie Theuns richting Duitse markt. Daarvoor worden agenten ingezet. Op de beurs in Keulen moet al enigszins duidelijk worden of de Belgische meubelen aanslaan. "Het wordt geen gemakkelijke weg, maar we gaan er 300% voor", vertelde Philip eerder. "Zonder dat we onze bestaande klanten iets tekortdoen. Het probleem is dat steeds meer woonwinkels sluiten. Dit trachten we op te vangen door ons afzetgebied te vergroten."
Mede-directeur Theo Theuns is hoopvol gestemd: "Het kan daar gaan lopen, omdat mensen toch vaak naar iets anders op zoek zijn. En dat hebben wij in huis."

Ook Theuns is tijdens de IMM te vinden in hal 10.1 - stand D-026.

Klik hier voor een kijkje in en rond Meubelfabriek Theuns.

Meer informatie:
Meubelfabriek Theuns NV
Postbaan 75
B-2910 Essen
 +32 (0)3 670 00 20
info@theunsmte.be
www.theunsmte.be