Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productie buismeubilair flink gestegen, mede dankzij Europese steun

Trubna Mebel verwerkt maandelijks tot 45 ton metaal voor productie van meubels

In het Bulgaarse Dobrich zet het bedrijf Trubna Mebel, dat ook verschillende Nederlandse klanten heeft, maandelijks zo'n 3000 stoelen in elkaar, die vervolgens in meerderheid naar Itali├ź worden verscheept als onderdeel van het zogeheten Italiaanse Assortiment. Dit vormt een cruciaal onderdeel van de activiteiten van het bedrijf, dat maandelijks 35 tot 45 ton metaal verwerkt en hieruit ongeveer 15.000 stoelen, naast tafels, consoles, frames en bedden, produceert. Dat vertelt woordvoerder Herman van der Kolk (zie foto) van Bulgaria Connected.

Ondersteund door het Europese Herstel- en Duurzaamheidsplan, heeft Trubna Mebel goedkeuring gekregen voor een project ter waarde van BGN 930.000,-. Omgerekend is dat bijna een half miljoen euro. Dit project omvat de installatie van een poedercoatinstallatie en een lasrobot, als onderdeel van de transitie naar een circulaire economie.Het bedrijf exporteert momenteel 97% van zijn buismeubilairproductie naar buitenlandse markten, voornamelijk op bestelling en onder de merknaam van buitenlandse partners. Recentelijk heeft Trubna Mebel echter ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van een eigen meubelmerk, met als resultaat de introductie van meer dan 50 nieuwe producten, waaronder stoelen en tafels, onder de merknaam Voxoli.

Met twee gerenoveerde productiegebouwen in Dobrich, elk met een oppervlakte van 9.000 vierkante meter, en twee fotovoltaïsche installaties, zet Trubna Mebel zich in voor duurzaamheid en groei. In 2022 rapporteerde het bedrijf een omzet van BGN 6,49 miljoen, met een winst van BGN 150.000,-.Het bedrijf, eigendom van de broers Galin en Diyan Gospodinov, biedt werk aan 60 mensen in de productie van buismeubilair en aan nog eens 350 mensen in de handelsonderneming.

Meer informatie:
Bulgaria Connected
Contactpersoon Herman van der Kolk
Waaldijk 12
6621 KG Dreumel
Tel. 06 200 180 14
[email protected]

Trubna Mebel
www.gstrubnamebel.eu