Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Master Meubel heeft eigen kijk op collecties

Het in Turnhout gevestigde Master Meubel toont niet alleen een volledige collectie designmerken en meubelstukken, maar gaat ook voor een heel eigen kijk op de collecties. "We zoeken altijd naar eigen, uitgesproken combinaties, en tonen de meubels meestal in andere uitvoeringen."

Master Meubel opende de deuren in 1985 en werd geboren vanuit de ervaring van een familiezaak. Er werd toen gekozen voor een resoluut verschillend concept, namelijk enkel exclusief designmeubilair uit alle windstreken. Master Meubel heeft een eigen meubelmakerij, een spuiterij, een stoffeerderij en een atelier voor raamdecoratie. Dit allemaal wordt onderhouden door 45 mensen, waarvan tien interieurarchitecten.



Hedendaags design
Master Meubel is fan van de meesters van hedendaags design. Daaronder rekenen zij niet alleen grote namen uit het verleden maar ook de talenten van vandaag. Een goed voorbeeld hiervan is de Eames Lounge Chair.

Eind jaren veertig ontwierp Eero Saarinen de Womb Chair nadat Florence Knoll hem gevraagd had om een stoel “die lijkt op een mand vol kussens, iets waarin ik me echt kan nestelen”. Een decennium later vroeg Charles Eames aan zijn vrouw Ray “Waarom maken we geen hedendaagse versie van de oude Engelse clubfauteuil?”. Het resultaat was de Eames Lounge Chair, die ook te vinden in bij Master Meubels.



klassiekers uit 1929 en 2016
De bewoonster van een Luxemburgs appartement wou een tijdloos, blijvend maar ook warm, hedendaags en leefbaar interieur. De interieurarchitecten van Master Meubel kregen de opdracht om dit te realiseren.



De stap naar enkele klassiekers werd al snel gezet. Maar klassiekers zijn niet alleen meubelstukken die enkele decennia geleden ontworpen werden. “We zijn begonnen met de zithoek”, vertelt interieurarchitect Eric. “Die moest ruimtelijk blijven dus stelde ik een losstaande zitbank tussen het keukeneiland en de televisie voor. Er zijn niet veel banken die achteraan mooi zijn maar bij de Knoll Avio van Piero Lissoni uit 2016 lopen de armleuningen en de rug in één lijn mooi door. In combinatie met een warme stof mag die van alle kanten gezien worden.”



De sofa werd geplaatst op een Tekla tapijt van Kasthall en gaf hem het goede gezelschap van een Barcelona fauteuil in een lederen uitvoering. Ludwig Mies van der Rohe ontwierp deze stoel voor de wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona. 

Meer informatie:
Master Meubel
Steenweg op Diest111
2300 Turnhout
www.mastermeubel.be
master@mastermeubel.be

Publicatiedatum: