"Onze vernieuwde stijl kun je het beste omschrijven als Modern Rustic"

One World Interiors gooit het roer om

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf One World Interiors is druk bezig met een rebranding. Over enkele weken wordt de bedrijfsnaam gewijzigd in Raw Materials, een verwijzing naar oude, ruwe objecten en materialen. "We willen constant blijven verbeteren en groeien met ons merk. Ook internationaal. Zo willen we de komende tijd nog meer de nadruk op duurzaamheid leggen. Van materiaalgebruik, hoe en door wie het gemaakt wordt tot wat voor verpakking het meest milieuvriendelijk is. We willen ons onderscheiden door eigen dingen te blijven ontwerpen. Onze vernieuwde stijl kun je het beste omschrijven als Modern Rustic", vertelt Erik Beemsterboer.  


De broers Niels en Erik Beemsterboer.

Inspiratie van over de hele wereld
Het bedrijf werd in 1998 opgericht door de broers Erik en Niels Beemsterboer. "Het ontstaan van ons bedrijf is begonnen door onze liefde voor reizen naar verre oorden en verschillende culturen. Geïnspireerd door wat hij tegen kwam begon Niels met het verzamelen van bijzondere etnische objecten en handgemaakte items. Dit werd serieus toen hij begon met in- en verkopen van leren boekjes uit India", vervolgt Erik. Later kwam hij er bij. Tegenwoordig importeren ze een brede range van meubels en accessoires afkomstig uit India en Indonesië.
"Met de inspiratie die we van over de hele wereld vinden, ontwerpen we onze eigen collecties, waarvan een goed deel wordt geproduceerd in onze fabriek in India. We gebruiken ruwe en gerecycleerde materialen en produceren deze met behulp van de vaardigheden van lokale vakmensen, waardoor gezinnen en kleinschalige fabrieken een inkomen kunnen verdienen. Ook zijn we altijd op zoek naar unieke objecten en meubels die we op alle plekken waar we zijn tegenkomen. Deze objecten worden in de fabriek in India hersteld en afgewerkt zonder te veel af te doen aan de originele staat", vervolgt Erik. 


Links: het magazijn met een grote voorraad meubelen en accessoires. Rechts: de leren boekjes waar het allemaal mee begon.

In de showroom en cash & carry van in totaal 3500 m2 is het complete assortiment meubelen, lampen en accessoires te zien. Het bedrijf ontvangt elke week containers met nieuwe producten, van unieke stukken tot eigen ontwerpen. 


Een kijkje in de showroom.

De meeste meubelen worden worden van recycled hout gemaakt.  "Voor de Scrapwood-, Elements- en Factory-collectie hebben we de FSC-Recycled-certificering verkregen. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale non-profitorganisatie die de internationale normen voor verantwoord bosbeheer wereldwijd stelt. Bomen en houtproducten die volgens die normen worden verwerkt, kunnen een FSC-certificering krijgen", vertelt Erik. "Ook werken we nauw samen met onze klanten om custom made projecten te realiseren. Wanneer zij innovatieve concepten voor bars, restaurants en hotels ontwerpen, leveren wij het meubilair, originele pronkstukken, verlichting en accessoires. Omdat we het voordeel hebben van een partnerschap met een productiebedrijf, kunnen we ook meubels aanpassen", besluit Erik. 

Meer informatie:
One World Interiors
Mainhavenweg 17 
1043 AL Amsterdam 
sales@oneworldinteriors.com
www.oneworldinteriors.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven