"Wij maken alles mogelijk met de kracht van het moderne ambacht"

Design- en productielabel TWO-O innoveert op gebied van interieurmaatwerk

Het in Amsterdam gevestigde design- en productiebedrijf TWO-O creëert naar eigen zeggen producten op ambachtelijke wijze met behulp van moderne techniek. Het bedrijf is in 2011 opgericht toen Bob Koning en Rodny Heemskerk in de laatste fase van hun studie zaten. Beiden deelden ze een passie voor design en de ambitie om te ondernemen.

"Door onze kennis uit de studies bedrijfskunde en industrieel ontwerpen te combineren zijn de eerste ontwerpen ontstaan", vertelt Bob. In die periode is het designlabel gegroeid met een collectie duurzame accessoires en produceerde TWO-O de eerste maatwerkopdrachten vanuit hun werkplaats op de NDSM werf in Amsterdam.


Bob Koning in de werkplaats van TWO-O.

"Inmiddels zijn we verhuisd naar Amsterdam Westpoort waar ons 250 m2 grote kantoor, showroom en 1000 m2 werkplaats gevestigd zijn. Ons team is uitgebreid met ontwerpers, projectmanagers en meubelmakers. We ontwerpen en maken interieur- en totaalconcepten waarin we het onmogelijke mogelijk maken. Zo hebben we al diverse unieke projecten voltooid binnen de horeca-, kantoor- en hotelwereld", vervolgt Bob. Bekijk hier foto's van de projecten.

TWO-O kan in opdracht interieurs van begin tot eind ontwerpen, produceren en installeren. Bob: "Bedrijven kunnen ons tevens inschakelen om hun eigen ontwerpen te laten produceren. Doordat we moderne, digitale machines in onze werkplaats hebben zijn we in staat serieproducties voor designmerken te realiseren. Met onze moderne, vijfassige CNC techniek kunnen we snel en kostenefficiënt prototypes maken en producties realiseren. Met de computergestuurde lasermachine kunnen we teksten en logo’s graveren of snijden uit hout en ander materiaal.’’

TWO-O ziet een toekomst waarin er steeds meer vraag is naar ‘making on demand’ en richt zich dan ook op een service waarmee klanten op aanvraag meubels en interieuronderdelen kunnen bestellen. "In welk deel van het proces onze bijdrage ook nodig is, wij denken graag met de klant mee. Onze passie ligt in de vorm, uitstraling en het effect op de gebruiker."Twee werelden
De naam TWO-O staat voor twee werelden die samenkomen: het esthetische van duurzaam materiaal en de moderne technologische ontwikkelingen. Bob: "We zijn blij dat ons bedrijf zo snel is gegroeid en willen ons meer en meer gaan focussen op interieurmaatwerk in Nederland en daarbuiten. Wij ontwerpen en maken alles mogelijk met de kracht van moderne ambacht. We hebben als doel meer te halen uit meubels dan alleen het statische, en willen zo de uitdaging aangaan met opvallende ontwerpen."

Meer informatie:
TWO-O
Elektronstraat 21
1014 AP Amsterdam
info@two-o.com
www.two-o.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven