Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Enige Belgische weverij die vrije dessins kan weven van drie meter breed

Slots PureTextiles breidt assortiment uit met nieuw label wandtextiel

Slots PureTextiles, reeds 30 jaar producent en verdeler van kwalitatief tafel-, bed- en badstoftextiel, breidde recent zijn assortiment uit met exclusief naadloos wandtextiel op kamerhoogte. Dit werd mogelijk dankzij de overeenkomst die Slots PureTextiles wist af te sluiten met Escolys Textiles voor de overname van deze afdeling (assortiment, stockcollectie én weef- en afwerkingsmachines). Het is de bedoeling om minimaal twee nieuwe collecties per jaar uit te brengen, vernieuwend en verjongend.

Oneindige mogelijkheden dankzij een uniek weefproces
Slots PureTextiles is de enige weverij in België die vrije dessins kan weven met jumbo jacquard getouwen op een breedte van 3 meter. Op die manier komt men tot een elegante oplossing voor de inrichting van elk interieur: kamerhoge wandbekleding, zonder naden of overgangen, 100 % geweven en oersterk. Voor de projectenmarkt is personalisatie op maat van de klant een grote troef. Op vandaag is het kamerhoge luxueuze wandtextiel reeds te vinden in de betere hotels, kantoren en residenties zowel binnen Europa als daarbuiten.

Bedrijfs- en assortimentsuitbreiding
Johan Slots, CEO Slots PureTextiles: “Wij geloven steevast in de eindeloze mogelijkheden van dit unieke decoratieconcept. Daarom hebben wij de voorraad én de productiemachines van Escolys Textiles overgenomen. Wij hebben recent ook het bedrijfsterrein met de bijhorende gebouwen naast onze huidige bedrijfssite aangekocht. Dit zal ons toelaten om onze productiecapaciteit verder uit te breiden en onze dienstverlening te optimaliseren. Wij zijn momenteel nog op zoek naar bijkomende collega’s om ons team te versterken. Onze doelstelling is om onze scope nóg verder uit te breiden via decoratiewinkels, interieurarchitecten, interieurvormgevers… naar hotels, B&B, restaurants, cruiseschepen, woonzorgcentra, enz. Onze ontwerpers zijn momenteel volop bezig met het ontwikkelen van de nieuwe collectie “TUNDRA”.

Duurzaamheid
Het bedrijf zet goed in op duurzaamheid: Er wordt gedacht aan wandtextiel uit gerecycleerde polyester, afkomstig van de recyclage van PET-flessen. Daarnaast investeerde het Belgische bedrijf in hoog isolerende bouwmaterialen, zonnepanelen en led-verlichting om de energie optimaal te benutten.

Installatie
KANVAZZ is heel eenvoudig te plaatsen in horizontale richting. De montage gebeurt van hoek tot hoek. Eerst wordt lijm aangebracht op de muur. Vervolgens wordt het KANVAZZ doek geplaatst, worden de boorden afgesneden, en de uitsnijdingen voor deuren en ramen gemaakt. 1 plaatser kan per uur ca. 15 m² aanbrengen. 
 
Meer informatie:
Slots PureTextiles
kanvazz@slots.be
www.kanvazz.be
www.slots.be

Publicatiedatum: